Traseismul l-a costat funcţia! Primarul comunei Bethausen, revocat din funcţie de Prefectura Timiş după ce a schimbat partidul

Cu doar câteva zile înainte de alegeri, comuna Bethausen a rămas fără primar, după ce Ioan Lihoni a rămas fără mandat. Prefectura Timiş a fost cea care a emis ordinul prin care primarul din Bethausen şi-a pierdut funcţia, iar decizia a fost justificată de faptul că, în urmă cu câteva luni, Ioan Lihoni a trecut de la PSD la PNL.

Ioan Lihoni spunea atunci că: „Nu trec la PNL pentru că mi-ar fi teamă că nu câștig alegerile, ci pentru că sunt profund dezamăgit de modul în care investițiile pe care voiam să le dezvolt pe raza comunei au fost sprijinite de partidul din care încă fac parte în ultimii patru ani. Eu am fost ales primar de dreapta în 2008 și am câștigat candidând pe listele PNȚCD-ului. După aceea, în 2012, când domnul Titu Bojin a ajuns la șefia Consiliului Județean Timiș, am trecut la PSD, pentru că dânsul era din zonă și știam că va fi alături de locuitorii comunei Bethausen. În ultima vreme, ai noștri ne-au cam dat la o parte. De exemplu, pe Programul Națio­nal de Dezvoltare Locală am avut depuse șase proiecte, o parte pentru asfaltări de străzi și drumuri. Patru mi-au fost excluse și mi s-au aprobat doar două, pentru construirea unei grădinițe, asfaltarea unui drum și construirea unui podeț peste un pârâu. Capac a pus ultima decizie, aceea de a exclude Bethausenul din proiectul în care au fost acceptate 30 de comune prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș, pentru introducerea de noi rețele de apă și canalizare, fiind disponibile 180 de milioane de euro. Aveam nevoie de o astfel de investiție la Cliciova și Nevrincea. Ca și până acum, pentru acestea, ne vom descurca cu proiectele noastre și vom încerca să atragem fonduri europene sau guvernamentale, pentru a le pune în practică”.

Nemulţumirile respective l-au costat pe Lihoni, pentru că mandatul lui a încetat după ce și-a depus candidatura sub sigla altei formațiuni politice pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Ordinul emis de către Instituția Prefectului – Județul Timiș precizează că: „Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea perioadei normale, a mandatului de primar al comunei Bethausen al domnului Lihoni Ioan”. Până la alegeri, prerogativele funcţiei au fost preluate de viceprimarul localităţii.