Transportul public rămâne în stand by în Băile Herculane

În stațiunea Băile Herculane nici acum nu funcționează un operator pentru transportul public în comun. Deși Primăria orașului a demarat, conform hotărârii Consiliului Local, procedura scoaterii la licitație a serviciului de transport, s-a înscris doar un operator care nu a depus garanția, astfel că se reia procedura scoaterii la licitație.

Operatorul care s-a înscris la licitație a invocat scuza că nu a știut că trebuie să pună garanția care era stipulată în caietul de sarcini, ne-a precizat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău:


„La licitație am avut doar un operator și cum nu a prezentat garanția, licitația se va organiza din nou. După ce am respectat procedura de a aștepta cele 5 zile de contestație, am reintrodus pe SEAP documentația de atribuire. Termenul maxim de depunere a solicitării de către eventualii operatori este 25 ianuarie. Noi ne dorim să facem contractul cât mai repede după această dată de 25 ianuarie și cred că a doua, a treia zi după perioada de contestații ar putea să demareze activitatea pentru că la ora actuală cetățenii orașului și turiștii suferă din cauza lipsei transportului public în comun”, ne-a precizat edilul orașului.

Reamintim că din luna octombrie a anului trecut, în Băile Herculane nu mai există transport public în comun, un serviciu care tot timpul a fost deficitar în orașul stațiune. Până în octombrie, timp de 8 luni serviciul a fost atribuit cu delegare directă.