Transportatorii de marfă și de persoane, verificați de polițiștii cărășeni

controale transportatori
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În weekendul recent încheiat, polițiștii cărășeni au efectuat mai multe controale în trafic pentru verificarea legalității transportului public de persoane și a transportului de marfă.

În perioada 13 – 19 mai, polițiștii din Caraș-Severin s-au alăturat acțiunii naționale „TRUCK&BUS”, care a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte, transmite Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate 357 de autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor aplicate, 26 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 31 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, iar restul pentru alte abateri, a mai precizat Boeru.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În domeniul transportului de marfă, au fost verificate 920 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 365 de cazuri. Din totalul acestora, 99 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 61 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 45 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și celelalte pentru alte abateri.

Astfel de acțiuni continuă și în perioada următoare.

FOTO: ARHIVĂ

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/