Transport verde și piste pentru bicicletă, la Caransebeș

piste bicicleta

Peste 40 de milioane de lei se vor investi în municipiu pentru amenajarea infrastructurii de transport verde.

Primăria Caransebeș încurajează mersul pe bicicletă și se orientează spre transportul în comun prietenos cu mediul. Pentru realizarea acestor obiective, echipa primarului Felix Borcean a demarat cu ceva timp în urmă un amplu proiect ce are în vedere, printre altele, amenajarea de piste pentru bicicletă, achiziția de mijloace de transport în comun electrice și modernizarea infrastructurii rutiere.

Pentru acest proiect, primarul Caransebeșului a semnat ieri contractul de finanțare cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Vest. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027 și are o valoare ce depășește 40 de milioane de lei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Este un proiect la care s-a muncit mult, și pe care îl vom realiza cu fonduri europene. Vorbim despre o investiție de 43,7 milioane de lei, prin care vom cumpăra două microbuze electrice și un autobuz, de asemenea, electric, două stații pentru încărcare, vom construi un terminal pentru transportul public, vom amenaja 24 de kilometri de piste de bicicletă, vom moderniza și extinde 11 kilometri de trotuare, vom asfalta doi kilometri de carosabil și vom achiziționa mobilier urban”, a explicat primarul Caransebeșului.

Cei 24 de kilometri de piste pentru bicicletă se vor împărți în patru trasee: primul plecă din zona Caromet, pe strada Ardealului, și ajunge pe strada Gării; al doilea conectează cartierul Pipirig cu Balta Sărată; traseul trei unește strada Muntele Mic de Parcul Teiuș; traseul patru pornește din strada Romanilor, continuă pe Traian Doda – Centrul Civic – Moise Groza și se conectează, pe Tudor Vladimirescu, cu traseul unu.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/