Transport ecologic pentru locuitorii comunei Turnu Ruieni

autobuze electrice

Comunitatea din Turnu Ruieni va beneficia în viitorul apropiat de un autobuz electric care va face curse regulate spre și dinspre Caransebeș.

Rețeaua de transport urban a Caransebeșului se va extinde în următorii ani, municipalitatea de pe Timiș și Sebeș urmând să achiziționeze printr-un proiect european patru autobuze electrice.

Contractul cu producătorul Anadolu Automobil Rom, care va livra orașului Caransebeș cele patru autobuze electrice, a fost semnat zilele trecute. De acest contract, ce depășește 10,4 milioane de lei, vor beneficia alte două unități administrativ-teritoriale din județ. Este vorba despre comunele Turnu Ruieni și Buchin, care sunt partenere în cadrul proiectului derulat de Primăria Caransebeș prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Cu alte cuvine, cele două comune vor beneficia de câte un autobuz electric, care va face curse regulate spre și dinspre Caransebeș.

„Rețeaua urbană a municipiului Caransebeș se va extinde până în comuna noastră, însemnând că vom avea partea și noi de transport cu autobuze electrice. Este un lucru extraordinar pentru noi, pentru că nu toți locuitorii comunei dispun de autoturisme proprii, iar acest lucru le va facilita accesul către și dinspre municipiul Caransebeș, acolo unde oamenii merg regulat pentru a-și rezolva diferite probleme”, este de părere Cosmin Belci, primarul comunei Turnu Ruieni.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Autobuzele vor avea o lungime între 9 și 11 metri, două uși de acces, o autonomie de minimum 180 de kilometri și vor putea transporta până la 50 de călători, dintre care 24 pe scaune. Prin același contract se vor monta și patru stații de încărcare lentă și două de încărcare rapidă.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/