TRANSFORMARE. Trotuar ca pe promenadă pe unul dintre principalele bulevarde ale Reșiței

trotuar a i cuza resita 2

Unul dintre cele mai distruse trotuare din Reșița își va găsi nașul! Primăria a dat startul licitației în urma căreia drumul pietonal de pe Bulevardul A. I. Cuza se va transforma radical.

Trotuarul de pe Bulevardul A. I. Cuza din Reșița a rămas codaș la capitolul reabilitare. Dacă trotuarele din Govândari se refac prin proiectul cu tramvaiul, iar promenada a fost deja refăcută, pietonala din Lunca Pomostului a rămas la urmă. I-a venit însă rândul! Primăria Reșița a scos la licitație execuția lucrărilor, după ce a întocmit documentația. Valoarea estimată a lucrării: 5,38 de milioane de lei, bani din bugetul local.

Proiectul presupune modernizarea trotuarului pe partea stângă, de la intrarea auto în Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, până la intersecția străzii Bielefeld cu Bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Pe lângă artera pietonală, se are în vedere crearea de spații verzi și spații de recreere în zona vizată de investiție, crearea de locuri noi de parcare, realizarea de alei de acces către blocuri, amenajare de piste pentru bicicliști, asigurarea scurgerii apelor pluviale de pe suprafața carosabilă. „Toate acestea au ca scop atât dezvoltarea comunității locale, cât și îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonei.”, spun reprezentanții Primăriei Reșița.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.

Termenul-limită de înscriere pentru firmele interesate este 31 octombrie.