Tramvai deraiat în zona Gării de Nord din Timișoara, din cauza unui vatman vitezoman

Un tramvai care circula pe linia 1 a deraiat, duminică dimineață, în zona Gării de Nord din Timișoara. Evenimentul s-a produs din cauză că vatmanul conducea cu viteză mult prea mare, spun reprezentanții Societății Publice de Transport Timișoara. 

Incidentul s-a petrecut duminică, la ora 9.25, din cauză că vatmanul conducea cu 43 km/h și nu a adaptat viteza la condițiile din zonă, respectiv o curbă periculoasă.

„Conducerea societății i-a propus vatmanului care se face vinovat de manevrarea defectuoasă a tramvaiului două alternative: demisia la zi sau convocarea la comisia de disciplină din cadrul societății, cu sancțiunea maximă aplicabilă abaterii disciplinare săvârșite. Conducătorul de bord a ales demisia la zi, luni urmând să-și depună oficial cererea de demisie.”, a anunțat Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al STPT.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Totodată, STPT asigură călătorii că lucrările la linia cale efectuate pe tronsonul de la Gara de Nord au fost realizate cu respectarea tuturor normelor în vigoare și a parametrilor tehnici specifici lucrărilor de infrastructură a liniei cale.

Foto: arhivă

banner 970 x 250