Traficanţii de droguri Marius şi Darius Cîrpean au scăpat din arestul IPJ Caraş-Severin!

Procurorii antimafia i-au trimis în judecată pe fostul comisar șef al Gărzii de Mediu Caraș-Severin, Marius Cîrpean, și fiul acestuia, Darius Cîrpean, pentru trafic de droguri, iar judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a decis ca aceștia să fie plasați în arest la domiciliu.

Cu alte cuvinte, Marius Cîrpean și fiul său se întorc chiar la locul faptei, la locuința din Berzovia unde procurorii DIICOT și ofițerii BCCO Caraș-Severin au descoperit un adevărat laborator de preparat cannabis.

Cei doi nu au fost de acord cu măsura arestului la domiciliu și au cerut judecătorului de cameră preliminară să îi plaseze doar sub control judiciar, însă judecătorul nu a admis solicitarea și a dispus ca aceştia să rămână arestați la domiciliu până pe 19 ianuarie 2018.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara. Cu toate acestea, ea este executorie, cei doi părăsind deja arestul IPJ Caraș-Severin, pentru a executa arestul la domiciliu.

Cei doi, Marius Cîrpean și fiul său, au fost reținuți de către procurorii DIICOT după ce în curtea casei lor fusese găsită o adevărată cultură de cannabis, cea mai mare captură de la acea vreme.

Pe cai mari în perioada de glorie a PDL-ului, când era abonat la banii publici prin contracte cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Marius Cîrpean a căzut în cap după ce în cărți au intrat și alți „băieți deștepți”, iar el a ratat ocazia de a fi ales primar al orașului Bocșa. A ajuns să împrumute sume uriașe de la cămătari și să țepuiască zeci de oameni pe numele cărora a luat credite bancare. Apoi a intrat în jocuri periculoase cu facturi fictive, jocuri investigate în prezent de organele de cercetare penală. Tot Cîrpean a fost și protagonistul unui alt subiect de senzație. A spart un drum public din Caraș-Severin pentru că detectorul său de metale îi indicase cantități mari de aur. N-a dat norocul peste el nici atunci.

Ajuns lefter, Marius Cîrpean a primit totuși o mână de ajutor din partea conducerii de partid. A fost uns pentru o vreme comisar-șef la Garda de Mediu Caraș-Severin. În ultima vreme dispăruse din prim-plan. De ce a preferat discreția ne-au arătat cei de la DIICOT Caraș-Severin. Cîrpean a intrat, susțin anchetatorii, în afaceri cu „iarbă”. În casa și curtea acestuia din Berzovia, oamenii legii au descoperit o adevărată pădure de cannabis. „Au fost identificate şi ridicate: 2 culturi in-door de droguri, o cultură out-door de droguri, aproximativ 400 de plante de canabis în diferite stadii de creştere și prelucrare, bunuri folosite la cultivare, creștere și prelucrare de droguri, bunuri și înscrisuri care dovedesc activitatea infracțională”, informa DIICOT la finele lunii septembrie.

Potrivit anchetatorilor, se pare că Marius Cîrpean a lucrat în stil mare, a țintit clienții de lux, s-a adresat doar cunoscătorilor adevărați în ale fumurilor tari. „Dezvoltarea pieței a fost posibilă datorită calitații canabisului, procedeul de cultivare fiind realizat la standarde ridicate, fiind folosite instrumente și produse specifice culturilor in-door și out-door de droguri, procurate prin intermediul internetului”, au constatat investigatorii. În podul casei lui Cîrpean a fost descoperit un adevărat laborator de droguri, exact ca în filmele americane despre dealerii de droguri din Mexic. Din curte, ofițerii DIICOT au recoltat o pădure întreagă de cannabis, pentru care a fost necesar un camion.