Traficanții de droguri din Reșița și Caransebeș scapă de gratii

Traficant de droguri care vinde cocaina

Traficanții care au vândut droguri minorilor din Reșița și Caransebeș scapă de gratii. Tribunalul Caraș-Severin a decis să îi trimită în arest la domiciliu.

Cercetările continuă în amplul dosar care vizează mai multe rețele de trafic de droguri care vindeau substanțe periculoase inclusiv minorilor din Reșița și Caransebeș. Doar că cele cinci persoane trimise în luna mai în arest preventiv au primit permisiunea de a pleca acasă. Magistrații Tribunalului Caraș-Severin au admis marți propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin.

Valeriu Cristian Mihai, Ion Florin Căldăraș – zis Calo, Sorin Martin, Elvys-Florin Vodă și Teodor Stoiadin au fost plasați în arest preventiv la mijlocul lunii mai, atunci când au avut loc mai multe percheziții domiciliare, iar 18 persoane au fost duse la audieri.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2021 – 2023, în municipiile Reșița și Caransebeș au acționat 3 grupări infracționale care ar fi colaborat. Inițial, membrii grupărilor ar fi distribuit substanțe psihoactive tinerilor din zonă contra unor sume de 50 de lei pentru 0,2 grame, în medie, ceea ce ar fi dus rapid la creșterea substanțială a veniturilor celor bănuiți.

1000x100 resita 02

În timp, aceștia și-ar fi creat o vastă rețea de clienți, extinzându-și activitatea în sfera drogurilor de mare risc și în repetate rânduri ar fi amestecat substanțe psihoactive cu alte substanțe, cu scopul de a mări efectele produse în urma consumului, aceste substanțe provocând în mod rapid o stare de dependență.

Amestecurile au făcut ca unii dintre consumatori, minori la acea vârstă, să ajungă la spital, salvarea lor venind din intervenția rapidă a medicilor. Alți minori au devenit la rândul lor infractori pentru a-și primi doza.

CITEȘTE ȘI: Traficanții de droguri care au băgat minori în spital, trimiși din nou după gratii