Traficanții de carne vie, ținuți la distanță cu ajutorul Poliției!

Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă a fost gazda proiectului educațional „Ființele umane nu au preț”, partenerul celor din liceul de la malul Dunării fiind Sectorul Poliției de Frontieră Moldova Nouă.

Parteneriatul educațional dintre cele două instituții are ca scop conștientizarea în rândul tinerilor a amplorii și cauzelor traficului de persoane. Cum traficanții de carne vie își recrutează victimele și din rândul tinerelor de liceu, participanții la seminar s-au familiarizat cu tehnici și studii de caz prezentate de către lucrători de poliție de la Sectorul Poliției de Frontieră Moldova Nouă.

politie la scoala M9 1

leader board 728 x 90 px

S-a încercat scăderea riscului de victimizare prin traficul de persoane, precum și definirea în mod concret a noțiunilor: trafic de fiinţe umane, recrutor, victimă, prostituţie. Participanții, elevi cu vârste între 14 și 19 ani din 5 clase de liceu și 3 de gimnaziu, au mai învățat și modalități de manifestare sinceră față de victimele traficului de ființe umane.

politie la scoala M9 2

Activitățile desfășurate în parteneriat cu Sectorul Poliției de Frontieră s-au derulat atât în incinta școlii, cât și la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova Nouă și au constat în: prezentarea de materiale video, distribuirea de pliante cu conținut informativ (modalități de recunoaștere a traficanților, nr. de telefon telverde, etc.), studii de caz, embleme cu mesaje antitrafic.

politie la scoala M9 3

Coordonatorii proiectului din rândul cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” au fost: prof. Claudia-Iulia Marculescu, prof. Mihaela David-Izvernar și prof. Doina Albu.