Traficanți de migranți în Timișoara, coordonați din străinătate

Migranti descoperiti de DIICOT in Timisoara
promovare online Timisoara Casa Auto

O rețea de trafic de migranți ce acționa în Timișoara, coordonată din străinătate, a fost destructurată de DIICOT.

Au fost făcute, luni, 6 percheziții în județele Timiș și Arad, iar 5 persoane vor fi transportate la sediul central pentru audieri și altele în Timișoara.

Gruparea acționează din 2022 și a fost create și coorodonată de lideri din Turcia, Germania și Serbia.

„S-a reținut faptul că, în perioada 2022 – 2023, mai multe persoane de naționalitate română și turcă,  coordonate din exteriorul țării de cetățeni turci și sirieni, au constituit un grup infracțional organizat transfrontalier având ca scop săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți (de origine turcă și irakiană), pe ruta Turcia – Bulgaria/Serbia – România – Germania”, spun procuorii DIICOT.

Racolau migranți cu vize de muncă în România

Rețeaua transporta ilegal migranți în România, mai ales prin vămile din Bulgaria și Serbia sau racola străini intrați legal la noi în țară și care aveau și vize de muncă, ca mai apoi să îi treacă granița în Ungaria, contra cost.

promovare banner maxagro

Migranții erau cazați în Timișoara sua Arad și erau duși spre punctele de frontieră din vestul țării cu camioane și șoferi profesioniști. Dacă nu reușeau să treacă în Ungaria ascunși în TIR-uri, migranții mergeau pe jos.

Pe drum se foloseau și mașini pe post de antemergător, care semnalizau prezența echipajelor de Poliție de pe traseu.

Activitățile au fost desfășurate în baza unui acord comun de anchetă încheiat  de către autoritățile  din Germania, Serbia și România.

Migranti gasiti in Timisoara

publicitate tmc 640