UPDATE+FOTO. Trafic de arme, droguri și valută falsă! „Creierul” grupării coordona activitatea din închisoare!

Percheziții de amploare, în această dimineață, în mai multe locații din Caraș-Severin și Timiș, într-un dosar de trafic de arme, droguri și valută falsă. Un bărbat din Caransebeș, aflat în Penitenciarul Timișoara, ar fi coordonat întreaga activitate.

Zeci de percheziții au loc în această dimineață în mai multe locații din Caraș-Severin și Timiș. Sunt vizate în principal municipiile Reșița, Caransebeș și Timișoara, dar și orașul Oțelu Roșu.

Potrivit primelor informații neoficiale, gruparea ar fi cumpărat arme din Bulgaria pe care le revindea ulterior în România, dar și în alte state din Europa. Drogurile, în schimb, erau procurate din Spania și Germania și distribuite apoi în țara noastră.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, gruparea ar fi plasat pe piață și valută falsă.

Se pare că oamenii legii au găsit, în timpul perchezițiilor, mai multe arme de foc pe care le-au confiscat, una dintre ele fiind descoperită în locuința unui medic stomatolog din Caransebeș.

UPDATE, ora 13.00

21 de percheziții domiciliare au fost efectuate în județele Caraș-Severin, Timiș și Dolj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, plasarea de monedă contrafăcută și contrabandă calificată (cu arme letale și muniția aferentă).

Din cercetări a reieșit că liderii unui grup infracțional implicat în activități privind traficul de droguri de risc și de mare risc ar fi dezvoltat alte două grupări infracționale, una specializată în infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, iar cea de-a doua – bănuită de infracțiuni din sfera falsului de monedă.

arme diicot (2)

Cele 3 grupări infracționale, având membri comuni, ar fi acționat independent, în scopul realizării activităților infracționale, pe trei paliere, palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport și depozitare, precum și palierul de acțiune stradală, care valorifică en-detail bunurile care făceau obiectul activității infracționale.

Unul dintre liderii grupărilor și-ar fi continuat activitatea infracțională din interiorul unui penitenciar, în care a fost încarcerat pe parcursul cercetărilor.

De asemenea, s-a stabilit că grupul infracțional organizat implicat în trafic de droguri de risc și de mare risc ar fi procurat drogurile din străinătate și le-ar fi distribuit în Caraș-Severin și Timiș.

cutite diicot

Pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate peste 5 kilograme de cannabis și mai multe doze de cocaină.

Grupul infracțional organizat implicat în traficul internațional de arme și muniții ar fi acționat pe ruta Bulgaria-România-Suedia.

Au fost confiscate trei arme scurte, tip pistol, modificate pentru tragere cu muniție letală și peste 600 de cartușe cu glonț.

Cel de-al treilea grup infracțional organizat implicat în activități din sfera falsului de monedă ar fi avut ca obiect plasarea de monedă din cupiură de 50 de euro, provenind din Bulgaria, în județul Caraș-Severin.

arme diicot

Membrii grupării ar fi recrutat diferite persoane, care ar fi plasat banii la diferite societăți comerciale, până în prezent, fiind documentate 5 plasări de monedă contrafăcută.

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Biroului de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin și Biroului Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

arma diicot

Colaborarea cu autoritățile suedeze a fost efectuată prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara și Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și ai grupărilor mobile de jandarmi Timișoara și Craiova.

canabis

banner 970 x 250