Tot mai mulți pacienți din Clisura Dunării apelează la serviciile medicilor timișoreni care profesează la spitalul din Moldova Nouă

De câteva luni bune, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă se poate mândri cu armata de medici timișoreni, ocupanți ai posturilor vacante scoase la concurs, profesionalismul și dedicarea acestora fiind principalele motive pentru care pacienții aleg să le treacă pragul cabinetelor în număr tot mai mare, semn că alegerea făcută de conducerea spitalului nu numai că a fost una excelentă, ci a contribuit și la reducerea navetei spre marile orașe pentru accesul la diferitele servicii medicale.

Unul dintre specialiștii care se bucură de o deschidere tot mai mare din partea pacienților este medicul Dora Keller Ponea (secția de Chirurgie Generală). În aproximativ șapte luni de când își desfășoară activitatea la spitalul din Moldova Nouă a avut peste 700 de consultații cu diverse patologii: colici abdominale, plăgi tăiate, unghii încarnate etc. În ceea ce-i privește pe pacienți, medicul spune că ușor, ușor aceștia s-au obișnuit să vină cu bilet de trimitere și asta pentru că: „Mai nou, pot să le fac și internare de o zi pe diferite patologii cum ar fi: panarițiu, plăgi suprainfectate, internare în urma căreia aceștia beneficiază de EKG gratuit pe baza biletului de trimitere, de un set de analize destul de complex, plus pansamentul în sine”.

Dacă în urmă cu câteva luni, specialistul în Chirurgie Generală îi încuraja pe pacienți să apeleze la serviciile oferite deja de unitatea medicală din Moldova Nouă, întrucât dotările de aici permiteau o bună desfășurare a actului medical, „de la o simplă consultație până la un tratament de lipom”, astăzi Dora Keller spune că a beneficiat de câteva lucruri necesare pentru cabinetul în care își desfășoară activitatea și că își așteaptă pacienții: „Am primit tot ce am cerut. Am primit histofreezer pentru pacienții cu negi, bătături. Cu ajutorul acestuia, orice se poate îngheța pentru a nu interveni chirurgical. Am mai primit pentru copilașii care vin cu plăci tăiate plasturi de apropiere a plăgii, întrucât nu mai e nevoie să pui fir. Aceștia vin o dată la două, trei zile, le schimb plasturele și se vindecă mult mai bine decât cu fir”.

Mai mult decât atât, pentru a se putea îngriji complex de pacienți, chirurgul anunță că în această toamnă se va înscrie la un curs de ecografie, un aparat ecograf fiindu-i de mare ajutor în cabinet pentru a stabili cu precizie dacă pacientul necesită sau nu o intervenție chirurgicală: „Mi-aș mai dori un ecograf, motiv pentru care urmează să mă înscriu la cursul de ecografie. Ecograful îmi va fi necesar pentru patologiile abdominale. Spre exemplu, dacă pacientul vine cu o colică biliară, cu ajutorul aparaturii pot să văd dacă are pietre sau nu are pietre, dacă e o simplă colică sau dacă vine în urgență cu o durere de burtă pot vedea dacă are lichid, dacă e apendicită etc. Aparatul este foarte util pentru a stabili cu precizie dacă trebuie intervenit chirurgical”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/