Tot mai multe persoane vor să devină părinți adoptivi. Aproape 300 de copii din Timiș așteaptă o familie

Curs de asistent maternal profesionist la Timisoara
Cuib de vise 1000x100

Tot mai multe persoane din județul Timiș sunt interesate să devină părinți adoptivi. În acest moment, sunt aproape 300 de copii care așteaptă o familie, plus alți 282 care se află în diferite etape de adopție.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș anunță că la data de 2 iunie a fost sărbătorită Ziua Națională a Adopției. Reprezentanții instituției atrag atenția asupra faptului că odată cu schimbarea legislației din România, persoanele care adoptă un copil au mai multe oportunități.

Sperăm că, în contextul recent al modificării legislaţiei adopţiei, care a venit cu mai multe oportunităţi pentru persoanele care doresc să adopte un copil, să reuşim să identificăm o familie pentru fiecare copil adoptabil, să aducem o bucurie şi o casă care să fie acasă pentru cât mai mulţi copii“, a afirmat Elena-Carmen Apostol, directorul general al DGASPC Timiş.

STPT job 1000x200

În acest an, instituția se mândrește, din nou, cu un loc important, la nivelul întregii ţări, în ceea ce priveşte numărul familiilor şi al persoanelor care doresc să adopte un copil. Astfel, în judeţul Timiş sunt, în prezent, 293 de copii adoptabili, iar 282 de copii se află în diferite etape ale adopţiei (potrivire iniţială, potrivire practică, încredinţare în vederea adopţiei, monitorizare postadopţie), fiind doar o chestiune de timp până când copiii vor purta același nume cu al noilor părinți.

Ne bucurăm, totodată, că numeroase persoane sunt interesate să devină părinţi adoptivi, unele dintre cele mai frumoase mesaje de susţinere pentru ei venind chiar de la cele care au adoptat copii şi care, acum, se bucură de o familie frumoasă”, au transmis reprezentanții instituției.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/