Tot mai multe persoane din Timiș doresc să devină dascăli. Cele mai căutate posturi, de educator și profesor

Interes tot mai mare în rândul persoanelor din județul Timiș de a deveni dascăli. Un număr de 1.224 de candidați s-au înscris la examenul de titularizare din acest an, cu 137 mai mulți față de anul trecut. Cele mai căutate posturi sunt cele de educator, învățător și profesor de educație fizică și sport.

Etapa înscrierilor la examenul de titularizare s-a finalizat în urmă cu câteva zile, astfel că Inspectoratul Școlar Timiș a venit cu informații despre acest concurs important. În total s-au înscris la examen un număr de 1.224 de candidați, cu 137 mai mulți față de anul trecut.

Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că o explicație a creșterii numărului candidaților ar putea fi faptul că studenților din anii terminali de la Universitatea de Vest din Timișoara li s-a prezentat cum se pot înscrie la concursul de titularizare.

leader board 728 x 90 px

Anul acesta, Inspectoratul Școlar Timiș a mers și a prezentat concursul de titularizare studenților din ani terminali, licență și masterat, de la Universitatea de Vest din Timișoara. Nu am acoperit toate facultățile, am mers unde am dorit să mergem și am fost invitați. Este un început și poate la anul vom merge la toate facultățile. Am observat un interes de a intra în sistemul de învățământ printre studenți, ceea ce ne-a bucurat”, a afirmat Marin Popescu.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, din cei 1.224 de candidați, 263 reprezintă absolvenți ai promoției 2021. Candidații s-au înscris pe 62 de discipline de concurs, cea mai mare „bătaie” fiind pe posturile de educatoare – 207 persoane înscrise, învățători – 150 și educație fizică și sport – 145. La polul opus se află discipline din zona tehnică sau filosofie, logică, sociologie, religie reformată, la care s-a înscris câte un singur candidat la examenul de titularizare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, la fel ca anul trecut, candidații nu vor mai susține inspecția la clasă, ci doar proba scrisă, care va avea loc în cinci centre de examen, toate în Timișoara, în data de 21 iulie. Rezultatele finale se vor publica în 3 august, urmând ca repartizarea candidaților pe posturile titularizabile să se desfășoare în data de 4 august.

Pentru a promova examenul de titularizare, candidații trebuie să obțină minim nota 7. La nivelul județului Timiș există un număr de 3.331 de posturi neocupate, dintre care 167 titularizabile, cu angajare pe perioadă nedeterminată, 766 de posturi complete, cu angajare pe perioadă determinată și 2.398 de posturi incomplete, cu angajare pe perioadă determinată.