Acuzat că în anii de mandat nu a făcut altceva decât să manevreze terenurile aflate în proprietatea orașului Moldova Nouă după interesele proprii, edilul Torma le dă peste nas bârfitorilor, subliniind că fiecare bucățică de pământ înstrăinată înseamnă eficiență pentru bugetul local.
Dat fiind faptul că de fiecare dată, în cadrul ședințelor ordinare ale Consiliului Local, ordinea de zi cuprinde și proiecte de hotărâre care vizează concesionarea, închirierea sau chiar vânzarea terenurilor aflate în proprietatea UAT-ului de la malul Dunării, o parte din opinia publică a considerat că edilul Torma împarte aceste proprietăți după bunul plac. Total greșit, spune primarul, acesta catalogând toate demersurile făcute ca reprezentând mișcări eficiente pentru bunăstarea economică a orașului: „Proprietatea UAT-ului nu trebuie ținută oarecum acolo, în niște sertare și niște documente, ci ea trebuie folosită în așa fel încât să scoatem plus valoare din fiecare bucățică de teren pe care o avem”.
Prin darea în folosință a unui anumit teren, fie persoanelor fizice, fie unor companii, vin bani la bugetul local, spune Torma, întrucât Primăria pe care o conduce are două surse de venit: taxele locale și alocările bugetare de la nivel național: „Am reușit să rezolvăm probleme istorice, unde aveam niște clădiri pe raza UAT-ului la care nu plătea absolut nimeni impozit, nu se știa starea lor”.
Mai mult decât atât, edilul-șef spune că ambele surse de venit nu fac altceva decât să ajute comunitatea să se dezvolte, lucru pe care l-a adus la cunoștință consilierilor locali și pe care-l reiterează și cetățenilor. „Există un singur interes: interesul comunității. Atât timp cât există doritori care să închirieze, să concesioneze sau să cumpere teren de la Primăria Moldova Nouă, datoria mea e să analizez dacă e oportun, iar în cazul în care constat că e oportun, să aduc în fața Consiliului Local aceste oportunități, deciziile aparținând consilierilor”.
Pentru cei care „confundă borcanele” și-l acuză pe nedrept, primarul recapitulează, încă o dată, că în atribuțiile lui intră identificarea oportunităților, socializarea cu diferite persoane sau companii care sunt interesate de un anumit teren, oportunități pe care le prezintă Consiliului Local, de votul consilierilor locali depinzând dacă acele terenuri urmează sau nu să fie închiriate, concesionate sau vândute.
Adrian Torma crede că toată această vâlvă creată în jurul lui nu are decât două explicații: fie „există o necunoaștere a legislației în vigoare”, fie „tradiționala bârfă și cancanul funcționează perfect, lucruri care nu aduc deloc beneficii comunității”.