Toni Novăcescu, despre administraţia Torma: „El este un tip ambiţios, dar nu a ştiut să se înconjoare de oameni profesionişti”

Alegerile locale se apropie cu pași repezi, ceea ce-nseamnă că edilii în funcție vor trebui curând să își prezinte realizările celor patru ani, cu atât mai mult, cu cât unii dintre ei vor fi aspiranții unui nou mandat la șefia instituțiilor pe care actualmente le conduc. Altfel, din peisajul viitoarei bătălii electorale nu vor lipsi nici argumentele pro și contra ale contracandidaților primarilor în funcție. Este și cazul administrației publice locale de la malul Dunării.

Deși reîntregirea Stângii la Moldova Nouă nu este încă o certitudine, vicepreședintele organizației Pro România, Toni Novăcescu, ar fi văzut mult mai multe realizări bifate de administrația Torma decât cele prezentate, asta dacă ar fi să facă o radiografie a mandatului actualului edilul-șef, politicianul fiind de părere că singurul impediment în calea materializării anumitor proiecte se referă la slaba pregătire a echipei din jurul primarului Adrian Torma.

„În primul rând, dacă ar fi să-l caracterizez pe actualul edil, l-aș caracteriza asemeni unui cetățean de rând, întrucât și eu și domnia sa trăim în aceeași comunitate. Nimeni nu poate contesta că s-au făcut lucruri bune sau că nu s-au făcut lucruri rele. Problema este legată de ponderea și importanța lor. Acum, la banii care s-au învârtit la nivelul primăriei Moldova Nouă, nu vă supărați, se puteau face mult mai multe. Domnia sa a făcut pasul dinspre mediul privat spre mediul administrativ, iar diferența este radicală. Până s-a obișnuit, a greșit. Plus că mai vorbim de domeniul politic. De altfel, el când a intrat în politică, eu i-am dat câteva sfaturi, însă pare că nu a ținut cont de ele. A făcut mai multe greșeli, nu cu intenție, ci pe baza lipsei de experiență, mai bine spus, din cauza faptului că nu a știut să se-nconjoare de oameni cu experiență, oameni profesioniști și să asculte de sfaturile lor. Pentru o decizie politică nu este bine tu să fii tăticul, cel care să dai cu pumnul în masă, și toată lumea să asculte. Trebuie să asculți de opinia fiecăruia deoarece s-ar putea ca într-un domeniu profesional de la cel mai slab muncitor să vină o idee genială. De aceea e bună consultarea, iar domnia sa nu s-a înconjurat de oameni de valoare. Putea să facă mult mai multe”, a explicat coordonatorul partidului condus de Victor Ponta în zona Clisura Dunării.

Fostul consilier județean nu contestă buna intenție și ambiția șeful administrației publice locale din Moldova Nouă, însă scoate la suprafață câteva din punctele slabe la care actualul edil-șef are de lucrat, asta dacă e hotărât să-și recâștige scaunul de primar pentru următorii patru ani.

„În momentul actual are bani și știe să facă parcări, asfaltări, tot. Eu, în loc să cheltui bani pe spectacole, unde pot spune că a fost un primar de nota 10 (zece), făceam toate acestea, iar la final nu trebuia pusă decât poza. El este un tip ambițios. Nu a vrut decât binele orașului, dar lipsa de experiență… Este mai agresiv verbal și vine dintr-o poziție privată mare, cu venituri mari. Nu este genul de om, lucru pe care i l-am spus, să meargă la ușa cuiva și să ceară ajutor. Dacă ar știi să colaboreze și să-și ia lângă el oameni valoroși, pe diverse segmente, lucrurile ar merge fără probleme, dar în momentul de față nu are așa ceva”, a mai ținut să precizeze vicepreședintele Pro România de la malul Dunării, Toni Novăcescu.