Tone de deșeuri adunate de pe cursurile de apă din Timiș

După ploile foarte abundente din ultima vreme, vegetația de pe malurile apelor și lacurilor a crescut semnificativ și, de asemenea, apa a transportat o mulțime de deșeuri. În acest sens, au început acțiunile de igienizare.

Administrația Bazinală Banat anunță că astfel de acțiuni au început pe râurile Bega, Timiș, pe acumulările Dumbrăvița, Murani, Pișchia, Surduc, zona Golf Cerna, dar și pe toate cursurile de apă administrate și se vor derula până la sfârșitul anului. Până acum au fost colectate 50 mc deșeuri, inclusiv materiale plastice, PET-uri, hârtii sau cartoane și 40 mc de vegetație lemnoasă (crengi, bușteni plutitori) căzute în albia minoră în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase. „Suntem bucuroși să participăm la asemenea acțiuni civice, care vizează igienizări de ape. Toți dorim ape curate și maluri curate unde să ne putem relaxa în voie. Cu acest prilej, mai fac un apel către populație: nu mai aruncați /depozitați gunoiul pe ape sau în jurul apelor, în locuri neamenajate. Pentru aceste gunoaie apa va deveni un mijloc de transport care va polua alte regiuni. Fiți implicați și vigilenți, ca să păstrăm curățenia apelor, oriunde ne-am afla”, a declarat directorul ABA Banat, Titu Bojin.

De asemenea, firma Euroinstal a derulat o acțiune de ecologizare, în urma căreia s-au strâns 37 de mc de deșeuri, adică 5,5 tone. Din partea formației Surduc au participat trei persoane, iar tractorul cu remorcă a asigurat transportul din zonele greu accesibile a materialelor colectate, care au fost preluate de către o firmă de salubritate.