Toleranță zero față de cei care-și pun semenii în pericol! „Haideți să facem ordine!”

Prefectul Eva Andreaș cere măsuri concrete pentru ca ambrozia să nu mai fie o problemă în Timișoara. Planta provoacă mari neplăceri celor ce sunt alergici, iar în perioada aceasta, se dezvoltă puternic, de aceea, ea trebuie înlăturată, atât de pe domeniul public, cât și din curțile proprietarilor de firme sau case. Deocamdată însă nimeni nu a fost amendat. 

Eva Andreaș a întrebat ce amenzi s-au dat în acest sens, cu ocazia Colegiului Prefectural organizat pentru luna iunie. Reprezentanta Direcției Agricole Timiș a precizat că nu s-au dat amenzi pentru neînlăturarea ambroziei, dar că inspectorii cercetează în teren. „Până în momentul de față nu s-a aplicat nicio amendă. Dânșii au fost la fața locului, în momentul de față se cercetează”, a precizat reprezentanta Direcției Agricole Timiș, care a mai spus că s-a găsit ambrozie în patru locații din Timișoara. Răspunsul nu a mulțumit-o prea tare pe prefectul de Timiș.

Andreaș cere amenzi pentru cei ce nu smulg ambrozia. „Rugămintea mea este, când avem o problemă mare cu ambrozia, atât în orașe, cât și în județ, luați-vă în serios misiunea de șefi de comisie. Haideți să facem ordine! Timișoara este plină de bolnavi alergici la ambrozie. Dacă mergem să ne plimbăm, vedem terenuri pe care ambrozia este în floare. Vreau să cred că aceste comisii pe care le trimiteți pe teren au identificat trei-patru locații și nu au dat nicio amendă… Avem o prevedere legală, putem să luăm măsuri! Aștept planul de măsuri și amenzile luate. Dacă aveți nevoie de sprijin de la alte instituții, solicitați-l și-l veți primi”, a spus Eva Andreaș.