Toate paturile de la Centrul OncoHelp din Timișoara au fost schimbate! Sunt noi și echipate cu saltele cu protecție impermeabilă

Paturile din secțiile Centrului OncoHelp din Timișoara, unde sunt tratați bolnavii de cancer, au fost înlocuite cu unele noi. O parte a fost cumpărată din donațiile oferite în cadrul Cursei Timotion, iar cealaltă, din fonduri proprii.

Proiectul a fost demarat în 2019, odată cu înscrierea în Cursa Timotion și viza schimbarea mobilierului din spital – paturi și noptiere. În toamna anului 2019 s-a realizat înlocuirea a 54 de seturi de mobilier, cu ajutorul sumelor donate de participanții la cursa Timotion 2019, dar și din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp.

Sfârșitul anului 2020 este marcat de finalizarea proiectului, prin achiziționarea, din fonduri proprii, a unui număr de 120 de paturi electrice și 48 de noptiere. Investiția ajunge la suma de 230.000 lei.

leader board 728 x 90 px

Astfel, toate paturile alocate spitalizării continue din secțiile de oncologie medicală, hematologie, radioterapie și îngrijiri paliative ale Centului de Oncologie OncoHelp sunt noi și echipate cu saltele cu protecție impermeabilă. O parte din această investiție (48 de paturi și noptiere) va fi direcționată utilării noii clădiri a Centrului de Oncologie OncoHelp, clădire care pune la dispoziția bolnavilor de cancer, în mod gratuit, locuri de cazare în spații dotate cu două sau trei paturi și baie proprie.

„Îngrijirea sănătății pacienților bolnavi de cancer, realizată în cele mai bune condiții, reprezintă un scop fundamental al întregii echipe a Asociației OncoHelp, ce ne ghidează în activitatea noastră zilnică, dar și în proiectele de viitor. De aceea suntem bucuroși că am reușit înlocuirea mobilierului din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp și totodată că putem să ne onorăm promisiunea de a oferi în mod gratuit 48 de locuri de cazare pacienților din alte localități, pacienți care se află în curs de radioterapie”, a declarat dr. Valeriu Borugă, Manager General al Asociației OncoHelp.

O parte din mobilierul înlocuit se află într-o stare bună de funcționare, astfel că a fost donat către două spitale: Spitalul Orășenesc Deta și Spitalul „Dr. Karl Diel’’ din Jimbolia.