Toate cazurile suspecte de coronavirus trebuie testate, nu doar cele cu simptome! Deputatul Suciu reacționează

Matei Suciu, deputatul PSD de Timiș, este din nou critic la adresa Guvernului, de data aceasta în ceea ce priveşte modul de testare a cazurilor suspecte de coronavirus. Parlamentarul consideră că trebuie testate toate cazurile suspecte, nu doar cazurile cu simptome.

Matei Suciu nu se sfieşte şi spune că Guvernul este „surd” şi impertinent când vine vorba de gestionarea crizei generate de coronavirus şi că nu ţine seama de recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„PSD este singurul partid care a cerut cu insistență schimbarea urgentă a strategiei de gestionare (care gestionare?) a crizei coronavirusului, însă Guvernul este surd din nou. Și impertinent. Chiar și în fața recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Acestea spun clar: trebuie testate nu doar cazurile cu simptome, ci toate cazurile suspecte! Cetățenii au dreptul să știe cât de multe teste s-au făcut, nu doar câte cazuri s-au confirmat, căci la teste puține e normal să fie cazuri puține”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Prin urmare, Matei Suciu spune că PSD solicită ca toate persoanele suspecte, adică toți cei din carantină, toți cei trimiși la izolare, toți cei veniți din afara țării, toți cei care acuză febră sau alte simptome chiar dacă nu au intrat în contact cu persoanele infectate,  să fie testate imediat.

„Iresponsabilitatea PNL este periculoasă și poate genera tragedii, pentru că nu poți lăsa netestate persoanele pentru care există suspiciuni că ar putea avea virusul. La fel de grav este că, la această oră, sunt spitale care nu mai au kituri de testare… de 48 de ore! Cât despre lipsa de protecție a medicilor din prima linie… acesta este un atentat grav la siguranța sănătății publice pentru care PNL și Guvernul său ipocrit vor plăti”, a precizat Matei Suciu.

1000x100 (5)