Toată lumea știe: Udrea în pușcărie!

Știe, dar nu e. Nu este nici măcar sub control judiciar, așa cum ceruseră procurorii anticorupție. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA, în urma condamnării, în primă instanță, a fostului ministru la 8 ani de închisoare, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009 a lui Băselu-marinarul.

După ce s-au fript cu ciorba Elenei Udrea, săracii procurori au fost gata să sufle și în iaurtul ăla căruia i se face atâta reclamă la televizor. Și asta pentru că au mai trăit o experiență asemănătoare în februarie 2018, când fosta blondă de la Cotroceni din mandatul lui Băsescu a plecat puțin la shopping la dracu-n praznic, tocmai în Costa Rica, că auzise ea că acolo se găsesc cele mai sexi poșete din lume. A luat bilet doar pentru dus. La întoarcere, mare ghinion, mare. Biletele pentru Europa se vânduseră până la sfârșitul anului și atunci cu ce să fi venit sărăcuța acasă? Cu mașina nu ar fi putut, că între noi și ei e ditamai oceanul, cu vaporul ar fi făcut prea mult, iar cu sania, prin Alaska, de acolo în Rusia și așa mai departe, ar fi fost prea obositor. Așa că a rămas acolo, departe de țărișoara pe care a slujit-o cu destoinicie pe când PDL-ul era la putere. În felul acesta visa să scape de pușcăria din România care își deschisese larg brațele după celebra Gală Bute, proces în care primise o condamnare de 6 ani! A scăpat de bulăul de la Târgșor, dar a dat peste ăla din El Buen Pastor, din San Jose.

Magistratul care a judecat cererea procurorului nu s-a grăbit să dea o sentință strâmbă, mai ales că suntem în Postul Paștelui, când tot creștinul caută să facă doar fapte bune, așa cum scrie la Sfânta Scriptură. Sigur, a contat mult și mărturisirea duioasă a Elenei Udrea, care a dat asigurări instanței că nu va mai fugi din țară nici s-o picuri cu ceară „câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România”. Wow, ce tare! Iată un exemplu de cum e să fii bărbat, chiar dacă după fustă, coc și tocul pantofilor ești totuși femeie.

leader board 728 x 90 px

Ptiu, să nu o deochi! Că, vorba aia, cum știe ea să te facă să crezi că va fi chiar așa. Nici s-o rogi sau să o tentezi cu nu știu ce geantă de enșpe mii de dolari nu ar mai fugi încă o dată din România. Și nu pentru că nu i-ar surâde libertatea, ci, atenție, din patriotism și de dragul vorbei din bătrâni: Fie pâinea cât de rea, tot mai bine e-n țara mea. Chiar și în pușcărie.

Or, lucrul ăsta, așa se zice, îl știa și judecătorul care a respins cererea controlului judiciar. Sanchi!