Toamna din luna martie. Temperaturi scăzute și ploi însemnate în Caraș-Severin

Județul Caraș-Severin va intra de sâmbătă sub incidența unui cod galben. Sunt anunțate ploi însemnate, vânt destul de puternic și temperaturi scăzute, semn că primăvara încă nu s-a instalat.

Meteorologii au emis un cod galben valabil și în Caraș-Severin de sâmbătă, de la ora 14.00, până duminică, la ora 8.00. Aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20-25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp. În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50-55 km/h.

Mai grav va fi în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali, acolo unde vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Potrivit prognozei ANM, în Banat temperaturile se vor menține scăzute până marți, 20 martie, după care vor începe din nou să crească, astfel încât, până la sfârșitul săptămânii viitoare, se va atinge o medie regională de 13 grade Celsius.