TM2021 caută 10 artiști pentru un proiect cultural despre regiunea Banatului

picnic iulius1000x100

Asociația TM2021 adresează un apel artiștilor naționali pentru a realiza un proiect cultural pe tema migrației în Banat. Se caută 10 artiști a căror idei vor fi selectate printr-un concurs de proiecte.

Proiectul cultural are în prim-plan trecutul Banatului și mărturiile despre familiile de coloniști care s-au așezat pe malurile Begăi și au format aici civilizația. Concursul de proiecte se va desfășura în perioada 30 septembrie – 18 octombrie, iar inițiativa este inclusă în amplul program – Cămine în Mișcare.

Istoria și amintirile micilor societăți vor fi redate prin analiza unor factori precum: războiul, deportarea în Bărăgan, colectivizare, strămutare, revoluție și reîmproprietărire, evenimente pe care oamenii le-au trăit și experimentat. Asociația caută artiști vizuali sau multimedia, scriitori și jurnaliști care vor crea produse artistice – arte vizuale, teatru, muzică, artă digitală.

leader board 728 x 90 px

Propunerile înscrise vor fi realizate folosind documentarea disponibilă pe www.camineinmiscare.ro/concurs. Proiectele pot fi transmise la adresa de e-mail: camineinmiscare@prinbanat.ro. Asociația oferă și premii în bani pentru ca proiectele să se materializeze – proiecte de interior sau outdoor.

„Programul a plecat de la studierea fenomenului migrației, ca o provocare a timpurilor noastre și a fost gândit pentru a încuraja oamenii să-și împărtășească moștenirea culturală și poveștile personale cu cei din jur. Juriul va premia soluții inovatoare și mijloace atât offline, cât și online, artă digitală și noile tehnologii”, transmit reprezentanții TM2021.