Titi Stoica rămâne în AUR. „M-au iertat. Încă nu am îmbrăcat complet haina de politician”

titi stoica, deputat aur de timis si george simion, co fondatorul aur
untitled design set 970x90 px

Deputatul AUR de Timiș, cu privire la care George Simion spunea că va fi exclus din partid după ce l-a înjurat în miezul nopții pe colegul Gheorghe Șoldan, de la PSD Suceava, rămâne în partid. Parlamentarul a fost „monitorizat” de colegi timp de trei luni, iar pentru că a avut un comportament adecvat, a fost absolvit de greșeală. 

Scandalul în urma căruia Titi Stoica a fost cât pe ce să fie dat afară din AUR s-a derulat într-o noapte de vară, la începutul lunii iunie. Deputatul de Timiș i-a telefonat colegului de la PSD și l-a înjurat minute bune. După, social-democratul a făcut publică înregistrarea convorbirii.

În timp, apele s-au liniștit. Colegii de partid i-au iertat „scăparea” parlamentarului.

„Președintele partidului George Simion a depus cerere către forurile statutare pentru ca eu să fiu exclus. Colegii mei au analizat foarte bine situația, au hotărât să îmi ofere o suspendare de trei luni, în care activitatea și comportamentul meu să fie monitorizate. Având în vedere că am fost unul dintre cei mai activi parlamentari, m-au iertat pentru un gest nepotrivit, nelalocul lui absolut deloc. Au luat în considerare și faptul că a fost o chestiune privată între doi colegi de Parlament, cu o istorie lungă, respectivul mă șicana și mă provoca de peste doi ani și jumătate și, la un moment dat, am izbucnit și regret acel fapt, am muncit mult.”, a declarat Titi Stoica pentru expressdebanat.ro.

Chiar și cu regrete pentru fapte sale, deputatul are un argument pentru gestul lui din iunie: „sunt un om la fel ca oricare altul.” 

„Nu pot să spun că am scăpat, am învățat foarte mult din această experiență. Cu toții, cel puțin eu sunt la începutul vieții politice, încă nu am îmbrăcat complet haina de politician, sunt un om la fel ca oricare altul, dar, într-adevăr, din poziția de demnitar este imperios necesar să arătăm probitate morală și să fim un exemplu. Îmi pare rău pentru acel incident întâmplat între două persoane private și merg înainte cu capul sus, cu multă muncă și cu dedicare pentru timișeni în special și românii de pretutindeni, oriunde s-ar afla ei.”, a mai spus Stoica.

Titi Stoica este singurul parlamentar AUR din Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/