Tinerii trebuie să se implice activ în comunitate! Nevo Parudimos întinde o mână de ajutor

tineri nevo parudimos
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Asociația Nevo Parudimos, din Reșița, a implementat un nou curs de formare privind cetățenia activă în rândul tinerilor și proiectarea politicilor de tineret.

Organizat în cadrul proiectului „Tinerii, cetățenii activi ai zilei de mâine” nr. 2023-1-RO01-KA154-YOU-000146993, proiectul Asociației Nevo Parudimos este finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Obiectivul activității a fost acela de a capacita tinerii reșițeni în ceea ce privește înțelegerea importanței participării active în comunitate și dobândirea de cunoștințe în vederea dezvoltării Strategiei Locale de Tineret a Reșiței, în parteneriat cu Primăria Reșița.

În cadrul cursului, participanții au învățat cum să identifice nevoi, cum să lucreze împreună pentru a crea un set de idei pentru dezvoltarea politicilor locale de tineret și cum să formuleze și promoveze aceste idei pentru ca ele să se concretizeze.

Muzeul TM

tineri nevo parudimos

Mobilitatea a reunit în Brebu, Caraș-Severin, 32 de tineri elevi ai liceelor din Reșița și este prima activitate din cadrul proiectului „Tinerii-cetățenii activi ai zilei de mâine”, care are ca și scop creșterea implicării și participării tinerilor în procesul decizional din Reșița.

Ca și activități, proiectul amintit include trei mobilități de participare a tinerilor, în diferite locații din România, având scopul de învățare și dezvoltare de aptitudini noi:
– Un curs de formare la Brebu
– O vizită la Târgu Jiu – Capitala Națională a Tineretului 2023 – pentru a interacționa cu echipa de implementare
– O vizită la București pentru a interacționa cu reprezentanți ai Ministerului Tineretului și factori de decizie pe politici de Tineret

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/