Tinerii şahişti reşiţeni, la porţile Campionatelor Europene

Tânărul şahist reşiţean Alin Stîngu, pregătit de maestrul Valeriu Gheorghe Grozav, şi-a mai trecut în palmares o performanţă.

Continuând seria evoluţiilor bune şi foarte bune, Alin Stîngu a câştigat concursul de şah clasic cu omologare FIDE, din cadrul Festivalului Şahului Hunedorean – ediţia 2018. Alin s-a clasat pe locul I la categoria sub 10 ani, cu 6 victorii şi o remiză în cele 7 partide jucate. După competiţia disputată la Geoagiu Băi, în perioada 31 mai-3 iunie, Alin îşi adaugă astfel 54 de puncte la coeficientul ELO, informează Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

„Se pare că aerul din Hunedoara îi prieşte lui Alin, care a câştigat anul trecut un concurs similar la Deva. Evoluţia sa şi nivelul de joc arătat de colegii săi de generaţie Drăgoi, Teclis şi Văduva ne bucură şi ne dă speranţe în perspectiva Campionatului Naţional de Şah pe echipe de Juniori, Iaşi, 14-22.07.2018, şi a Campionatului European de Şah Rapid, Blitz şi Dezlegări, pentru Copii şi Juniori, Oradea, 31.07- 05.08.2018“, subliniază Mihai Bolintiş.