Tinerii români școliți în străinătate, stimulați de PNL să revină acasă

marcel vela pnl stud in vest
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Inițiativa legislativă Stud-in-Vest țintește repatrierea în fiecare an a 6.000 de tineri români.

Conform senatorului Marcel Vela, prin acest program, PNL vrea să creeze un instrument prin care acești tineri să fie stimulați să se întoarcă în România și să aplice cunoștințele dobândite la universitățile din străinătate. „Inițiativa legislativă răspunde unei realități din România, în care tot mai mulți tineri decid să urmeze studii universitare în afara țării iar după absolvire o bună parte nu mai revin acasă”, spune senatorul PNL.

Programul propune trei măsuri de stimulare a tinerilor. Prin subprogramul „Stud Vest”, se vor acorda 2.024 de granturi anual în valoare de 500.000 de lei fiecare pentru înființarea unei afaceri noi în domeniul în care beneficiarii au absolvit studii universitare. Subprogramul „Stud Acomod” va acorda 2.024 de ajutoare de acomodare în valoare de 10.000 de lei lunar pentru înființarea unei afaceri noi în scopul acomodării și integrării în oricare dintre parcurile de afaceri industriale, invative și tehnologice, inclusiv incubatoare de afaceri. Subprogramul „Stud Era” va acorda 2.024 de burse de repatriere în valoare de 15.000 de lei lunar pe o perioadă de cinci ani pentru încadrarea tinerilor absolvenți din străinătate în unitățile de învățământ de stat gimnazial, liceal și universitar, unități de învățământ cu cele mai bune rezultate în ultimii trei ani în România.

Muzeul TM

„Bugetul programului va fi de peste 1,6 miliarde de lei anual iar de el vor beneficia tinerii din România care au absolvit o formă de învățământ superior din străinătate, adică licență, masterat sau doctorat. Pe lângă impactul economic pozitiv, această măsură va duce în timp la crearea unei elite de business care va crește competitivitatea României”, încheie Vela urmându-le mult succes tinerilor români.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/