Tineri din cinci țări europene sunt în Caraș-Severin pentru schimb de experiență în domeniul antreprenoriatului

tineri

”Antreprenori la sat, din datini, tradiții și obiceiuri inspirat” este proiectul care a atras 50 de tineri din Europa, prin care se dorește dezvoltarea spiritului de afaceri al acestora.

Asociația ”Educație pentru Comunitate” Teregova  este cea care a implementat acest proiect, finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, și care se desfășoară în perioada 02.02.2023 – 01.09.2023.

42 de tineri și 6 lideri de grup sunt prezenți deja la pensiunea „La Pădure”, din comuna Brebu, județul Caraș-Severin, pentru a participa la proiectul ce are ca și scop dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural defavorizat. Programul oferă oportunitatea unui schimb de experiență pentru cei 42 de tineri din Ungaria, Macedonia, Spania, Lituania, Turcia și România pentru a înțelege mai bine conceptul și procesul de antreprenoriat.

Grupul va fi învățat despre inițierea, dezvoltarea și promovarea unei afaceri inspirate din datinile, tradițiile și obiceiurile satului, pentru incluziunea lor, dar și despre asigurarea un trai decent, contribuind în acest fel la dezvoltarea comunității în care trăiesc și muncesc.

Obiectivele principale ale proiectului sunt:

• să îmbogățească cunoștințele celor 42 de tineri, din 6 țări, în timpul schimbului, despre antreprenoriat inspirat din datinile, tradițiile și obiceiurile satului;

• să dezvolte, în timpul schimbului, competențele, spiritul creativ și antreprenorial al celor 42 de tineri, din 6 țări pentru inițierea, dezvoltarea și promovarea unei afaceri inspirate din datinile, tradițiile și obiceiurile satului;

• să stimuleze interesul celor 42 de tineri, din 6 țări, de a dezvolta propriile afaceri și de a promova antreprenoriatul inspirat din datinile, tradițiile și obiceiurile satului, în timpul proiectului și după încetarea finanțării lui.

Din fiecare țară parteneră vor veni 7 tineri însoțiți de un lider de grup, grupul din România fiind reprezentat de tineri care locuiesc în comuna Teregova și satele limitrofe.

Proiectul, cu numărul: 2022-3-RO01-KA152-YOU-000092947, are un bugetul total de: 37.744 EUR, iar structura parteneriatelor este compusă din asociațiile:

–        Együttható Közösségépítő Egyesület – Ungaria

–        ASOCIACIJA TAVO EUROPA – Lituania

–        Asociacion Cultural Somos Europa – Spania

–        KARASU GENCLIK, SANAT VE SPOR KULUBU DERNEGI – Turcia

–        ZDRUZENIE CENTAR ZA INICIJATIVI I AKCIJA GOSTIVAR – Macedonia de Nord

–        Asociația ”Educație pentru Comunitate” Teregova – coordonator.