Tinerele din PSD spală „păcatele” colegilor seniori. Totuși, femeile sunt importante în politică!

Liga Tinerelor Social-Democrate încearcă să îndrepte greșelile făcute în trecut de către colegii lor seniori și, cel puțin la nivel de discuții, să arate cât de important este rolul femeii în societatea actuală.

În premieră pentru România, forul, care face parte din TSD, a organizat o dezbatere, punând în discuție o temă provocatoare: „Femeia la început de drum. Carieră și Familie!” Evenimentul a avut loc la sediul PSD Caraș-Severin, iar scopul său principal a constat în identificarea problemelor reale cu care se confruntă femeile atunci când sunt nevoite să împace în mod eficient viața de familie cu cea profesională.

Tinerele social-democrate sunt de părere că este nevoie de schimbarea clasei politice prin schimbarea mentalităților, dar și a practicilor. În acest context, primul pas pe care l-au făcut a fost să redefinească rolul, locul și aportul pe care îl au femeile într-un partid, dar și pe scena politică, în general.

Pe lângă membrele de partid, la dezbatere au luat parte și femei cu o carieră de succes, care sunt mame, iubite și soții. De asemenea,  a fost prezentă și conducerea OFSD Caraș-Severin.

Președintele Ligii Tinerelor Social-Democrate Caraș-Severin, Laura Lațcu, a moderat discuțiile și a explicat ce-și propune Liga, care este scopul dezbaterii, încercând să afle împreună cu celelalte invitate ce contează mai mult: familia sau cariera. Discuțiile au atins problematici de interes major precum neglijarea familiei în favoarea carierei sau sprijinul oferit femeilor de către stat.

S-a discutat, de asemenea, și despre echilibrul dintre familie și viața profesională, care este destul de dificil de atins și s-au analizat care ar fi soluțiile cu privire la acest subiect. Modul în care este percepută femeia de carieră în societatea românească a ocupat, totodată, un rol important în cadrul dezbaterii.

Astfel de acțiuni au avut loc simultan atât la nivel central, cât și la nivel național, fiind organizate de filialele Ligii Tinerelor Social-Democrate.

Precizăm că până în momentul de față niciun partid politic n-a propus vreo femeie – candiat pentru funcția de primar în orașele județului Caraș-Severin la alegerile locale din vară, semn că la astfel de discuții ar fi trebuit, poate, să fie invitați și marii lideri politici, indiferent de partidul din care fac parte!