Timp și contratimp! La Reșița a fost sărbătorită ia bănățeană

Marți, 12 iunie 2018, în Centrul Civic al municipiului Reşiţa, două repere definitorii ale identităţii noastre naționale și locale – ia românească și brâul bănățean –  au fost puse în valoare printr-un eveniment cultural ajuns la a VI-a ediție.

Pornit în anul 2013 din iniţiativa a doi jurnalişti reşiţeni, soţii Paula şi Vasile Neamţu, sub genericul „Presa bănățeană promovează ia”, evenimentul a fost unul de impact, întreaga presă cărăşeană mediatizând unul dintre reperele româneşti definitorii peste timp.

La ediția de astăzi cei prezenți în Centrul Civic al Reșiței au purtat, așa cum era de așteptat, ia românească, pe care au prins cocarde tricolore în piept, mărturisind dragostea pentru această țară atât de frumoasă, iar, la final, s-au prins „cu fală” într-un brâu bănăţean, în semn de respect faţă de valorile naţionale, întru cinstirea moșilor și a strămoşilor noştri.

Manifestarea a fost organizată, pe lângă cei doi jurnaliști, de Societatea Metarsis, iar parteneri au fost  Consiliul Judeţean Caraș-Severin și Primăria Reșița.