Șeful Inspectoratului Școlar Timiș estimează că în cel mult trei ani vor fi peste 100.000 de elevi la nivelul județului. În aceste condiții, se caută soluții pentru unitățile de învățământ aglomerate. Marin Popescu spune că infrastructura școlară din Timișoara și zona periurbană trebuie gândită unitar.
În acest moment, în școlile din județul Timiș învață puțin sub 100.000 de elevi. Însă, Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Timiș, atrage atenția asupra faptului că în cel mult trei ani, vor fi în jur de 103.000 de elevi. În aceste condiții, trebuie căutate soluții pentru școlile aglomerate, majoritatea fiind în Timișoara.
„Zona periurbană ar trebui regândită. Toată zona de nord a Timișoarei este foarte aglomerată. De exemplu, Școala Nr. 24 a ajuns să aibă peste 2.000 de copii. Este o presiune foarte mare acolo încât este nevoie de o nouă școală gimnazială în nordul orașului, care să preia și Dumbrăvița, Cora, zona Aradului. Cred că rețeaua școlară trebuie regândită, Timișoara împreună cu zona periurbană. Nu mai putem gândi separat, trebuie să gândim global, la nivelul polului Timișoara. În momentul în care se va analiza rețeaua școlară, trebuie să se analizeze integrat la nivelul Timișoarei și a zonei periurbane”, a declarat Marin Popescu.
Șeful Inspectoratului Școlar Timiș spune că o soluție ar fi utilizarea spațiilor pe care liceele tehnologice le au la dispoziție.
„Timișul, în următorii trei ani, va fi pe un trend de creștere la nivel de populație destul de mare. Acum avem peste 99.000 de elevi și vom ajunge la 102.000 – 103.000 elevi în trei ani de zile. Cohorta crește foarte mult, datorită polului de creștere, contextului global în care ne aflăm, pandemia a adus acasă foarte mulți români”, a precizat Marin Popescu.