Timișul rămâne pe ruta migrației ilegale. Au fost însă mai puțini transfugi prinși în 2022

politia de frontiera
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Migranții continuă să treacă prin județil Timiș în ruta lor spre alte state ale Uniunii Europene. Fie că vor să treacă în Ungaria sau Serbia, transfugii ajung de cele mai multe ori și în Timiș sau Timișoara.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de Frontieră au oprit 3 mongoli să ajungă în Timișoara, după ce trecuseră granița din Serbia ilegal, și alți 3 străini, din Palestina și Afganistan, care voiau să treacă în statul vecin fraudulos pentru a ajunge în Italia pe traseul România-Serbia-Croația-Albania-Italia.

Structurile  Poliției de Frontieră Timişoara, împreună cu alte structuri ale M.A.I. au depistat, în anul 2022, în zona de competenţă a inspectoratului, un număr de 1.838 migranţi care au intrat în România prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, în scădere cu 67 % comparativ cu anul 2021 când au fost depistaţi 5.594 migranţi.

„Majoritatea migranţilor au fost depistaţi în municipiul Timişoara şi în apropierea frontierei de stat – zona de frontieră. Migranţii depistaţi au fost conduşi la sediile structurilor I.T.P.F. Timişoara şi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, arată bilanțul polițiștilor.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

În anul 2022, au fost înregistrate 234 dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, faţă de 493 dosare penale în anul 2021, sens în care se constată o scădere cu 53%.

 

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/