Timișul mai are teste de salivă doar pentru elevii care reîncep școala luni

teste saliva

Ne apropiem de valul cinci al pandemiei de Covid-19, dar județul Timiș aproape a rămas fără teste de salivă. Inspectoratul Școlar Timiș anunță că mai sunt doar 59.000 de teste, care vor fi folosite luni în cazul elevilor care reîncep cursurile după vacanța de iarnă.

Sunt din nou probleme în ceea ce privește asigurarea stocurilor de teste de salivă pentru elevi în județul Timiș. Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, anunță că mai sunt doar 59.000 de teste. Acestea vor fi utilizate luni, pentru testarea copiilor din clasele primare și de la grădiniță care reîncep cursurile după vacanța de iarnă.

În total, la nivelul județului Timiș au fost recepționate 512.000 de teste de salivă, dintre care 453.000 au fost deja distribuite școlilor. În aceste condiții, în stoc la Inspectoratul Școlar Timiș se mai găsesc 59.000 de teste, care sunt suficiente doar pentru o testare, săptămâna viitoare, a copiilor care vor reîncepe cursurile după vacanță”, a afirmat Marin Popescu.

În aceste condiții, dacă nu vor fi primite noi teste, în județul Timiș nu se va mai putea realiza testarea și celorlalți elevi care au revenit la școală la începutul săptămânii.