Timișorenii vor putea deține animale de companie, fără a avea nevoie de acordul explicit al vecinilor. Noul regulament, în consultare publică

Noul regulament pentru deținătorii animalelor de companie din Timișoara abrogă prevederea existentă în prezent cu privire la necesitatea unui acord al vecinilor de bloc. Proiectul este în consultare publică, va fi supus dezbaterii, apoi va intra în consiliul local spre a fi votat de aleși. 

Hotărârea de consiliu local în vigoare permite timișorenilor să dețină animale de companie la bloc doar dacă au acordul explicit al vecinilor pentru acest lucru. Inițiatorii noului regulament susțin că acest acord depindea de doi sau trei vecini, iar în unele cazuri au fost semnalate abuzuri și șicanări.

„Deținătorii de animale vor trebui să ia toate măsurile pentru a evita orice disconfort care poate fi adus vecinilor. Dorim și modificarea HCL 371 din 2007, acolo era prevăzut celebrul acord al vecinilor, scris și ștampilat, pentru deținerea unui animal de companie la bloc. Acordul depindea în mod special de doi-trei vecini și au fost semnalate abuzuri și șicanări. Deținerea unor animale de companie la bloc poate fi reglementată prin Legea asociațiilor de proprietari. Asociațiile își pot face un regulament propriu al condominiului. Deosebirea este că acest regulament trebuie votat de majoritatea proprietarilor, nu de majoritatea celor care participă la o anumită ședință de bloc, care pot fi 4-5 persoane., a declarat consilierul local USR Rodica Militaru.

În ceea ce privește călătoriile timișorenilor cu mijloacele de transport în comun, noul regulament le permite acestora să fie însoțiți de animale de companie. „În prezent există interdicția de a avea acces cu orice animale și păsări în mijloacele de transport în comun. Modificarea pe care o propunem este ca să se permită accesul cu aceste animale de companie, pentru câini și pisici se va composta și bilet, dar există o excepție pentru câinii terapeuți și ghizi.”, a explicat Rodica Militaru.

Modificările au fost postate pe site-ul Primăriei Timișoara în 8 aprilie. Până în 18 aprilie, timișorenii pot depune observații și completări, urmând ca apoi, administrația locală să organizeze o dezbatere publică. Ultimul pas este reprezentat de supunerea regulamentului votului consilierilor locali.

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/