Timișorenii vor avea acces la bazinele de înot și sălile de sport din școli

Timișorenii vor avea acces la bazinele de înot și sălile de sport din școli și licee, regulamentul de utilizare urmând a fi aprobat.

Primăria Timișoara vrea să le permită accesul locuitorilor la bazinele de înot și sălile de sport din cadrul școlilor și liceelor din oraș. Astfel, a fost pregătit un regulament de utilizare a acestora, care va fi supus votului în plenul Consiliului Local Timișoara de marți.

Prin regulament se reglementează utilizarea temporară, cu plată, a sălilor de sport și a bazinelor de înot din cadrul unităților de învățământ din Timișoara, astfel încât acestea să fie accesibile persoanelor interesate, în afara orelor de activitate educațională și pe timp fracționat în cursul unei zile. Introducerea și adoptarea acestui document are scopul de a pune baza materială sportivă din Timișoara la dispoziția comunității și de a încuraja practicarea activităților sportive în rândul timișorenilor, indiferent de categoria de vârstă”, a informat Primăria Timișoara.

Conform regulamentului, accesul în sălile de sport al solicitanților din afara unităților școlare în care acestea există se va realiza în următoarea ordine de prioritate: cluburile școlare sportive sau cluburile/asociațiile sportive de copii și juniori afiliate la federațiile de specialitate reprezentând sporturi de echipă; cluburile/asociațiile sportive de copii și junior neafiliate la federațiile de specialitate în domeniu; cluburile municipal sau asociațiile sportive de performanță de seniori sau competițiile organizate de către asociațiile de pensionari; sporturi de echipă – fotbal, baschet, volei, handbal (altele decât cele de performanță) practicate de persoane fizice ori juridice în mod organizat; sporturi individuale – arte marțiale, atletism, dansuri, tenis etc.

Accesul la bazinele de înot se acordă, în următoarea ordine de prioritate, cluburilor școlare sau asociațiilor sportive de copii și juniori cu activitate în domeniu și persoanelor juridice sau persoanelor fizice autorizate cu activitate în domeniu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Consiliile de Administrație ale școlilor vor permite accesul la aceste facilități în urma evaluării cererilor primite de la solicitanți și pe baza unui acord de parteneriat pentru utilizare temporară, care va fi încheiat cu fiecare solicitant în parte.

Au fost stabilite și condițiile de plată pentru utilizarea sălilor de sport și bazinelor de înot, iar unitățile de învățământ urmează să elaboreze regulamentul cadru de punere în aplicare a condițiilor de utilizare a acestora, pe baza HCL aprobată de Consiliul Local Timișoara.

„În ceea ce privește costurile de utilizare, cluburile și asociațiile sportive vor avea acces la sălile de sport fără taxă, cu condiția plății utilităților pe perioada utilizării spațiului, în timp ce echipele de fotbal (indiferent de categoria de vârstă) vor avea acces la prețul de 200 lei/oră. Alte sporturi de echipă vor achita 100 lei/oră pentru acces, în timp ce în cazul sporturilor individuale – arte marțiale, atletism, dansuri, tenis etc. practicate de persoane fizice sau juridice în mod organizat, prețul este de 70 lei/oră. În cazul bazinelor de înot, cluburile sau asociaţiile sportive de copii și juniori au acces fără taxă, doar cu plata utilităților, iar pentru persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate cu activitate în domeniu pretabilă bazinului de înot, prețul este de minim 150 lei/oră/culoar”, a transmis Primăria Timișoara.

Fondurile astfel obținute de către școli vor putea fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor proprii de funcționare, mentenanță și reparații curente.

banner maxagro