Timișorenii se plâng de cum arată orașul, în special din cauza gunoaielor. Primarul Robu îl vede feeric

Între sărbători, Timișoara nu are chiar cel mai fericit aspect. Fără să fie vreme însorită, nici nu a mai nins ca în povești de Crăciun, astfel că, în mare parte, zăpada s-a topit și aspectul este oricum, dar în niciun caz estetic. Din păcate, de mulți ani, zăpada se topește în culoarea neagră, din cauza prafului din urbe. Din păcate, nu se „topesc” și gunoaiele, iar cetățenii se plâng în mediul online, inclusiv pe pagina primarului Robu. Liberalul însă dă vina pe ADID și susține că orașul e feeric.

Practic, ceea ce nu spune primarul este că gunoiul dă „pe dinafară” și din tomberoanele pentru care ADID are contract cu RETIM, și din coșurile de gunoi stradale, de care se ocupă în prezent Horticultura, societate din administrarea Primăriei. Edilul consideră că e mai simplu să atace presa și jurnaliștii „hateri”. De asemenea, primarul susține că RETIM i-a răspuns apelurilor „nocturne” de a face curat pe străzi.

Menționez încă o dată că, în noul sistem de gestiune a deșeurilor, impus de Comisia Europeană, gunoiul menajer -pubelele de pe străzi din fața blocurilor și caselor, containerele cu gunoi casnic, grămezile de gunoi cu lucruri casnice de pe trotuare, spații verzi etc – NU MAI SUNT ÎN JURISDICȚIA PRIMĂRIEI, ci a asociației județene ADID! Știu că hater-ilor mei – în primul rând jurnaliștilor cu ghilimele, jurnaliștilor tonomat de informații, cum le spun eu, unii nu numai incorecți, ci pur și simplu imbecili – nu le convine asta, dar, dincolo de minciunile lor, cu fiecare zi ce trece, informația adevărată oricum va ajunge la cetățeni, iar aceștia își vor direcționa corect nemulțumirile, cu mine alături de ei! În spirit de fair play, apreciez modul în care RETIM, operator aflat sub contract cu ADID – insist: nu cu Primăria! -, RETIM criticat de mine de atâtea ori, s-a mobilizat, la solicitarea mea de la distanță, făcută la ore mici din noapte, dată fiind diferența de fus orar, inclusiv în ajun de Crăciun și de Crăciun, reducând din mizeria cumulată urmare a tranziției la noul sistem – mizerie surprinsă în atâtea poze cu pubele de pe străzi din fața blocurilor și caselor doldora de gunoi, containere cu gunoi casnic doldora și ele, grămezi de gunoi cu lucruri casnice de pe trotuare, spații verzi etc -, ca primi pași, consider eu, spre reintrarea orașului în normalitate sub aspectul curățeniei”, este mesajul postat de primar.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Iar dacă edilul susține că „Nu e niciunde ca la Timișoara”, la fel ca într-un cântec frumos al galeriei lui Poli, timișorenii care încă nu au primit block pe pagina primarului nu prea i-au împărtășit părerea. Un cetățean îi atrage atenția că orașul arată bine în zona centrală, dar nu și în cartierele de blocuri. „Serios , domnu PRIMAR, o fi centru frumos, dar prin cartiere nu am văzut niciodată atâta mizerie …. NU E NICIUNDE, CA LA TIMIȘOARA”, spune Cosmin Costea.

O altă fană a paginii primarului dă un exemplu concret dintr-un cartier important din sudul Timișoarei: „Așa-i, dar atâta nepăsare n-am văzut. Am pozat în ziua de Crăciun atâtea gunoaie prin zona sp. județean, în Piața Girocului, de mi-e rușine mie să i le postez acestui domn. Rușine !”, spune Ioana Vasile Juravle. Un alt timișorean e însă mai tranșant, „Trăiți într-o altă realitate, Domnule Primar!!”, scrie Sebastian Mogoșanu.

Primarul Nicolae Robu este zilele acestea plecat în concediu peste Ocean, în destinații precum Miami sau Jamaica, așadar, la „căldurică”. Îl însoțește familia, dar și consilierul Ionuț Nasleu.

banner maxagro