Timișorenii, provocați să scrie câte o scrisoare de Crăciun cu dorințele pentru oraș. Scopul acțiunii

img 20221223 wa0018

Tinerii social-democrați din Timișoara au colectat scrisori de Crăciun de la cetățeni pentru Dominic Fritz, primarul Timișoarei, însă nu au fost primiți în primărie. În ultima zi lucrătoare înaintea sărbătorilor, cei din TSD i-au consultat pe cetățeni ca să afle problemele cu care se confruntă, însă și gândurile pe care le au pentru administrația publică locală la trecerea dintre ani.

Tinerii din PSD au mers în centrul orașului unde au îndemnat cetățenii Timișoarei să scrie o scrisoare de Crăciun cu dorințele lor pentru oraș. Printre problemele semnalate de cetățeni au fost serviciile precare de salubritate, oferta culturală deficitară, strategia falimentară a autorităților de decongestionare și fluidizare a traficului, spun cei din TSD, numărul insuficient al locurilor de parcare și proasta gestiune a transportului în comun.

Toate aceste probleme s-au regăsit în scrisorile pe care cetățenii le-au adresat primarului Fritz.

„Toate aceste doleanțe au fost colectate de reprezentații TSD Timișoara cu intenția de a le înmâna primarului Dominic Fritz. Ajunși în fața sediului primăriei, în ziua de vineri 23 decembrie 2022, reprezentații TSD Timișoara nu au fost lăsați să intre în primărie, fiind notificați că programul cu publicul este suspendat până în 9 ianuarie 2023. Conform legii, ziua de 23 decembrie 2022 este o zi lucrătoare, așadar nu există niciun motiv care să justifice blocarea accesului în primărie pentru cetățeni. TSD Timișoara condamnă cu fermitate modul superficial în care administrația USR tratează relația cu cetățenii, precum și lipsa mecanismelor concrete de consultare destinate acestora. Primarul Fritz pare că se află într-o continuă campanie electorală pe Facebook, însă, atunci când vine vorba despre a le răspunde oamenilor obișnuiți, intervine nepăsarea, neglijența și lipsa totală de transparență decizională.”, au transmis cei din TSD.

În 2023, tinerii social-democrați spun că vor continua să implice cât mai mulți cetățeni în treburile publice, „inclusiv din perspectiva adoptării bugetului local, întrucât este necesară o mai bună corelare a acestora cu nevoile cetățenilor de rând, inclusiv a celor care provin din categorii sociale dezavantajate.”

Este regretabil faptul că în loc să asculte problemele cetățenilor, administrația USR nu menține dialogul cu aceștia. Echipa TSD Timișoara a colectat scrisorile de Crăciun care conțineau dorințe pentru orașul nostru. În anul care vine, ne-am dori ca primarul orașului, Dominic Fritz, să realizeze că dialogul cu cetățenii nu se face doar pe Facebook, iar o administrație deschisă și transparentă nu înseamnă doar comunicare pe social media.”, a spus Răzvan Barta, președinte TSD Timișoara.