Timișorenii pot anunţa când containerele pentru colectarea sticlelor sunt pline folosind un cod QR

clopot1

Pe containerele din Timișoara în care pot fi colectate recipiente din sticlă au fost lipite noi afișe care conțin un cod QR pentru identificarea lor și un număr de telefon la care locuitorii pot reclama dacă „clopotul” este plin sau dacă sunt alte probleme.

Aida Szilagyi, consilier local USRPLUS și președinte al Centrului Național pentru Producție și Consum Durabile, a anunțat astăzi, într-un mesaj postat pe Facebook, că pe clopotele în care se colectează sticlele au fost lipite noi afișe care conțin informații utile pentru timișoreni.

Veți găsi acum noi afișe care conțin un cod QR pentru identificarea containerului și un număr de telefon la care puteți reclama dacă containerul e plin sau dacă sunt alte probleme. Și da, am verificat, containerele din fotografie erau goale.”, a precizat consilierul local din Timișoara, postând și două fotografii cu noile afișe de pe containere.

leader board 728 x 90 px

Aida Szilagyi a adăugat că, din punctul său de vedere, în România nu ar trebui să existe astfel de containere, în condițiile în care avem o ordonanță de guvern din anul 2018 care cere producătorilor și retailerilor să organizeze sisteme de preluare și reutilizare a ambalajelor din sticlă.

Cum se obișnuiește în țărișoara noastră, această prevedere care ne-ar putea scuti de o grămadă de deșeuri, nu a fost aplicată. Ni se cere să colectăm separat acest ambalaj (reutilizabil) pentru a putea fi recuperat și reciclat. Recent, numărul clopotelor de sticlă a fost suplimentat, iar frecvența de colectare a crescut în unele zone de la o dată la două ori pe săptămână, fiind necesară și o mică ajustare de tarif. Aceste eforturi nu-și vor arăta roadele dacă vom continua să depunem sticlă lângă containere, chiar și când acestea sunt încă pe jumătate goale”, a afirmat consilierul local.

clopot2