Timișorenii, invitați să vină cu soluții pentru reutilizarea apei de ploaie

Din cauză că Timișoara este un oraș în care canalizarea face cu greu față ploilor abundente, CCIAT și Aquatim au integrat această situație într-un concurs de idei care se adresează timișorenilor cu scopul de a găsi cele mai eficiente soluții pentru reutilizarea apei de ploaie. 

În acest sens va avea un maraton online de 24 de ore care se adresează arhitecților, inginerilor, peisagiștilor, profesioniștilor, studenților și elevilor. Ei trebuie să  vină cu soluții pentru refolosirea apei de ploaie și a celei uzate și reintegrarea ei în circuitul urban de zi cu zi.

Concurenții vor lucra în echipe, iar propunerile vor fi evaluate de un juriu format din specialiști care vor evalua ideea din punct de vedere al fezabilității, potențialului inovator și sustenabil, originalitate, impact social și urban. Se vor acorda și premii în valoare totală de 2.000 de lei. Evenimentul cuprinde și o sesiune de socializare și ateliere.

Concursul are loc în perioada 20-21 noiembrie, iar participarea este gratuită. Înscrierile se fac accesând linkul  https://climathon.climate-kic.org/europe/romania/timisoara/?lang=en.

Concursul face parte dintr-un proiect internațional mai amplu, EIT Climate KIC, și se desfășoară simultan în mai multe orașe ale lumii, cu  scopul de a găsi soluții inovative în marile probleme climatice de interes global. Tema din acest an se concentrează pe salvarea apei. Proiectul EIT Climate KIC a fost creat în 2010 de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).