Timișorenii de pe strada Grigore Alexandrescu nu mai au mult de aşteptat: autoritățile promit reabilitarea străzii în 2019

Pentru cei care locuiesc în zona străzii Grigore Alexandrescu din Timişoara, o arteră importantă care face legătura dintre Calea Torontalului și Calea Aradului, fiecare zi înseamnă o provocare. Condițiile improprii de pe strada de la marginea orașului sunt un chin pentru cei care au apartamente în locurile noi din zonă, dar primarul promite că anul viitor se va rezolva problema.

În principal, problema celor care și-au cumpărat apartamente deloc ieftine în zonă se leagă de lispa unui trotuar, dar și a iluminatului public. Toate acestea, pe fondul unui trafic aglomerat pe un interval orar mare. Problema a fost ridicată în plenul Consiliului Local de consiliera ALDE Laura Chindriș. „Din 2014 localnicilor din zonă li s-a promis că se va moderniza infrastructura și, din păcate, nu mai rezistă stresului. Este o zonă foarte, foarte aglomerată, mulți oameni nu au iluminat, nu au treceri de pietoni, se întâmplă foarte multe accidente la trecere cu Calea Torontalului”, a precizat Laura Chindriș.

Consilierii locali au votat în unanimitate actualizarea devizului general din cadrul Studiului de
fezabilitate aferent pentru modernizarea străzii. Primarul Nicolae Robu a dat asigurări în plen că anul viitor proiectul va fi cuprins în bugetul orașului și se va trece la treabă. „E o lucrare foarte importantă, oamenii au dreptate. E foarte greu pentru ei, în starea în care se prezintă la ora actuală. E o stradă foarte importantă și pentru trafic. În 2019, 100% intră în lucru și sperăm să o facem cât mai repede”, a spus edilul.

 

Sursă foto: youtube.com