Sute de medici voluntari și asistente de la toate spitalele din Timișoara, dar și studenți de la Facultatea de Medicină se mobilizează timp de trei zile, între 23 și 25 aprilie, într-o campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus. Vor fi amenajate până la 30 de fluxuri de imunizare, iar autoritățile pregătesc 10.000 de doze Pfizer.
Maratonul de vaccinare se va desfășura, așadar, în perioada 23-25 aprilie 2021, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT de pe Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, sub sloganul „Pune umărul pentru Timișoara. Vaccinează-te!”. Pe parcursul a trei zile, non-stop, ziua și noaptea, sute de cadre medicale voluntare și studenți la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babeș” Timișoara vor fi la dispoziția timișorenilor care vor să se vaccineze.
„Ca medici în secții de terapie intensivă, suntem ca niște medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieți. Dar acum, față de anul trecut pe vremea asta, avem puterea de a ieși împreună din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea e gratuită, e eficientă, e sigură și îi îndemn cu toată căldura pe toți timișorenii care încă nu s-au vaccinat să se înscrie de îndată pe platforma RoVaccinare și să vină la Maratonul Vaccinării.”, a declarat Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Județean și președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”.
CCIAT pune la dispoziția autorităților, gratuit, complexul CRAFT, cu toate facilitățile pentru desfășurarea maratonului.
„Timișoara are șansa să fie primul oraș liber de Covid-19 dacă ne vaccinăm toți. Dacă știu ceva e că timișorenii sunt solidari la greu, de aceea îi chem pe toți timișorenii să pună umărul pentru orașul lor, pentru școli redeschise, pentru viața sportivă și culturală a orașului, pentru afacerile locale, pentru normalitatea de care ne e dor tuturor. Acum, la Maratonul Vaccinării, e momentul să ne demonstrăm dragostea pentru ai noștri și pentru Timișoara. Acum e momentul pentru victoria unei comunități unite în fața virusului.”, a transmis și primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Accesul la vaccinare este gratuit, pe bază de programare. Oricine se poate programa online, pe platforma RoVaccinare sau telefonic, la call centerul național (021.414.44.25) sau la call centerul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara (0356.406.517).
Organizatorii evenimentului: Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara și Primăria Timișoara.
Parteneri: Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timişoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Instituția Prefectului Timiș și Consiliul Județean Timiș.