Timișoreni nemulțumiți de noul regulament de parcare: „În Viena nu se plătește parcarea în weekend”

parcare5
Cuib de vise 1000x100

Mai mulți timișoreni nemulțumiți de noul regulament de parcare pregătit de primărie și-au exprimat ofurile în cadrul celei de-a doua dezbateri publice organizate pe marginea acestui subiect. Astfel, s-a atras atenția asupra perceperii de tarife și în weekend în zona centrală, dar și a locurilor de parcare insuficiente.

Primăria Timișoara a organizat, luni seara, cea de-a doua dezbatere publică pe tema sistemului de administrare a parcărilor publice din oraș. De data aceasta, subiectul a fost noul regulament de parcare pregătit de municipalitate, care vine cu o serie de modificări.

Vă reamintim că noua conducere a Primăriei Timișoara dorește, printre altele, ca parcarea să se realizeze cu plată pe 15% din străzile orașului, iar în zona centrală să nu se mai emită abonamente, cu scopul descurajării staționării pe perioade lungi de timp. De asemenea, tot în centrul Timișoarei ar urma să fie percepută taxă pentru parcare și în weekend.

Acum, parcările publice din Timișoara sunt administrate de Societatea de Drumuri Municipale. Noi vrem să desprindem Timpark de SDM pentru a putea folosi banii pentru construcția de noi parcări. SDM nu poate să investească bani în domeniul public. (…) În zona centrală va fi descurajată parcarea pe termen lung. Vrem să avantajăm timișorenii care au treabă în centru. Totodată, ne dorim să găsim o soluție și pentru riveranii care locuiesc în zona Cetate”, a explicat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

De asemenea, Lațcău a vorbit și despre importanța introducerii abonamentului rezidențial, care-i va avantaja pe cei care au domiciliul în Timișoara.

Sistemul nou de abonament rezidențial va încuraja și va răsplăti locuitorii din respectivul cartier […] Practic, pentru a rezerva un abonament rezidențial într-o nouă subzonă rezidențială, o să ai nevoie fie de buletin, fie de viză de flotant. În modul acesta, întâietate vor avea locuitorii care locuiesc cu adevărat în cartier”, a detaliat Ruben Lațcău.

Un timișorean a luat cuvântul în timpul dezbaterii publice pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la faptul că se va percepe taxă pentru parcare și în weekend, însă viceprimarul Lațcău i-a explicat că acest lucru va fi valabil doar pentru zona centrală. „Această extindere a tarifului și sâmbăta și duminica va fi doar pentru zona centrală. În rest, nu va fi valabilă. În momentul în care vom avea mai multe parcări, vom avea dreptul să cerem mai mulți bani, dar încă suntem deficitari la acest capitol”, a precizat Ruben Lațcău.

STPT job 1000x200

De asemenea, și Petru Olariu, președintele Federației Asociațiilor de Locatari Timișoara, a atras atenția asupra faptului că „Nici în Viena nu se plătește parcarea sâmbăta și duminica? Vreau să vă întreb de ce măriți intervalul orar de taxare, de la ora 17.00 la ora 20.00?”. Totodată, un alt timișorean a bătut obrazul celor din Primăria Timișoara pentru că nu au realizat locuri de parcare, dar vor să solicite mai mulți bani.

O să vindeți 10.000 de abonamente pentru 1.000 de locuri. Hai să ne uităm la ce s-a făcut în Austria, în Germania, în orașele civilizate. Dvs. trebuie să faceți zone în care nu mai ai voie cu mașini sub Euro 5. De asemenea, pe domeniul public la o mașină la care expiră ITP-ul și asigurarea, mașina este considerată radiată din circulație și poate fi ridicată. Faceți educație la om, că trebuie să fie responsabil. În 2018 am făcut cerere pentru o mașină abandonată și abia anul acesta în iunie au ridicat-o”, a precizat bărbatul nemulțumit.

Totodată, un alt cetățean a propus ca cei care dețin autoutilitare să nu mai aibă voie să le parcheze în zonele rezidențiale, iar viceprimarul Lațcău i-a răspuns că este o variantă pe care o ia în calcul.

 

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/