Timișoara vrea să devină un oraș mai „verde”. Se lucrează la un plan de acțiuni

timisoara spatii verzi

Primăria Timișoara vrea ca orașul să devină unul din ce în ce mai „verde”. Astfel, instituția și-a exprimat angajamentul de a realiza un plan de acțiuni în acest sens, cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Timișoara va deveni, în viitor, un oraș tot mai prietenos cu mediul. Primăria Timișoara și-a exprimat angajamentul de a dezvolta un plan de acțiuni pentru un „oraș verde”, cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Programul BERD Orașe Verzi este un program-cadru în valoare de nouă miliarde euro care oferă un model de afaceri cuprinzător pentru dezvoltarea urbană durabilă, combinând planificarea strategică cu investițiile și asistența tehnică asociată. Programul este o modalitate prin care BERD își extinde finanțarea verde, ca parte a abordării sale de tranziție la economie verde”, a informat Primăria Timișoara.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, susține că este foarte important ca orașul să devină unul din ce în ce mai verde. Asta având în vedere schimbările climatice, dar și criza de resurse cu care ne confruntăm.

1000x200 dacus 02

Sunt vremuri interesante și cred că acest Plan de acțiune al Orașelor Verzi în care ne înscriem într-un număr mare de orașe europene nu este ceva întâmplător că se întâmplă fix acum. Vedem peste tot în Europa, chiar în zilele astea, temperaturi record. Și în Timișoara suntem obișnuiți cu caniculă din ce în ce mai mult. vedem în același timp o criză economică care are și ea la bază o criză de resurse, o criză de energie. Deci această temă de tranziție verde este de fapt o temă enorm de relevantă și enorm de urgentă”, a afirmat edilul-șef.

Primarul Timișoarei susține că acest plan de acțiune nu va fi doar un simplu efort pe hârtie, ci se va concretiza și practic.

publicitate si promovare online banner maxagro