Timișoara viitorului, dezvoltată prin inovațiile tehnologice. Future Summit vine la UVT

Universitatea de Vest din Timisoara
mbmr 1000x100

Universitatea de Vest va găzdui, în 23 martie, Future Summit Timișoara. Evenimentul își propune să aducă împreună comunitatea locală pentru regândirea viitorului orașului dintr-o perspectivă a sustenabilității și inovațiilor tehnologice. 

Prima parte a zilei de 23 martie este consacrată unei conferințe pe teme de viitor și tehnologie, iar în a doua parte a zilei, 20 dintre stakeholderii importanți ai orașului, reuniți într-un grup de lucru, vor dialoga despre viitorul orașului.

Future Summit Timișoara va aduce laolaltă tineri lideri, aleși locali și funcționari publici, antreprenori, investitori și oameni de cultură, toți cu scopul comun de a regândi viitorul orașului dintr-o perspectivă sustenabilă și a inovațiilor tehnologice.

În contextul implicării Universității de Vest din Timișoara în viața comunității locale, pentru o contribuție avansată pe care universitatea noastră și-a asumat-o în cadrul mecanismului trilateral de parteneriat creat între mediul economic, administrația locală și mediul universitar, suntem onorați să găzduim un eveniment aparte, Future Summit Timișoara 2023.”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Conferința va avea loc între orele 10.00 și 12.30, în amfiteatrul A01. Înscrierea se face la acest link, iar accesul este gratuit și deschis publicului. Agenda conferinței cuprinde:

  • 10.00 – 10.15: Intro (Ciprian Stănescu, președinte, Social Innovation Solutions);
  • 10.15 – 10.45: Viitorul muncii și al competențelor (Mihai Zânt, International Coach & Trainer | Managing Partner, HUMANISTIC);
  • 10.45 – 11.15: Noile tehnologii în viitorul mobilității (Andrei Son, Country Innovation Manager, Continental Automotive Romania);
  • 11.15 – 11.45: Panel – Timișoara, oraș sustenabil și pregătit de viitor (Valentin Mureșan, consilier personal al primarului pentru digitalizare și smartcity | Sorina Voiculescu, conferențiar universitar, Universitatea de Vest din Timișoara | Roxana Grancea, Team Lead, Atos IT Solutions and Services);
  • 11.45 – 12.15: Sesiune de co-creare despre viitor cu participanții;
  • 12.15 – 12.30: Încheiere (Ciprian Stănescu, președinte, Social Innovation Solutions).

Pentru partea a doua a evenimentului, dedicată conversației stakeholderilor, accesul se face pe bază de invitație. Cei interesați pot solicita o invitație la adresa de mail roxana.chiritoiu@innovationsolutions.eu.

Muzeul TM

Future Summit 2023 este cea mai mare conferință despre tendințe ale viitorului și despre sustenabilitate din România, care s-a impus, din 2017 până în prezent, ca unul dintre principalele puncte de întâlnire pentru vizionarii și futuriștii din Europa Centrală și de Est. Future Summit a adus împreună peste 1500+ de antreprenori, inovatori sociali și policy makers din 50+ țări, în conversații privind viitorul, inovația și sustenabilitatea.

future summit

În 2023, la a opta lui ediție, Future Summit se extinde în opt orașe din țară și din afara ei, cu sesiuni în Timișoara, Brașov, Constanța, București, Iași, Atena, Sofia, și Belgrad. Evenimentul principal va avea loc în București, pe 18 mai.

Future Summit Timișoara este o oportunitate importantă de a aduce împreună oameni cu experiențe și perspective diverse pentru a genera soluții inovatoare la provocările viitorului. Suntem dedicați să găsim modalități de a face România viitorului mai sustenabilă și mai responsabilă din punct de vedere social, iar seria de conferințe Future Summit 2023 va fi un pas important în această direcție. Prin colaborarea între diferite domenii și sectoare, sperăm să dezvoltăm soluții viabile și sustenabile care să genereze schimbări pozitive în societate și în economie prin intermediul tehnologiilor emergente. În acest sens, Future Summit Timișoara va fi un loc în care lideri de opinie, experți și antreprenori se vor întâlni și vor dezbate tendințele viitoare în domenii precum inteligența artificială, skill-urile viitorului, dezvoltare durabilă și multe altele.”, a declarat Ciprian Stănescu, președinte al Social Innovation Solutions.

Future Summit este un proiect al Social Innovation Solutions (SIS), organizație care ajută indivizii și organizațiile să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 100 de start-ups în fiecare an. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilitate, trenduri de viitor și economie circulară, ca Future SummitSustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/