Timișoara, văzută din tramvai de aproape 1.000 de oameni. O treime dintre ei sunt străini!

casinoherculane by sungarden

Pus în funcțiune în luna iulie a acestui an, tramvaiul turistic al Timișoarei a plimbat aproape 1.000 de oameni. Vizitatori din țară sau străinătate, dar și locuitori ai urbei au călătorit prin cartierele pline de clădiri impunătoare și au aflat o parte din istoria orașului.

Tramvaiul turistic pleacă în fiecare duminică din Piața Libertății și circulă pe una din cele mai vechi linii din oraș. Cu ajutorul unui ghid, în cele 50 de minute, călătorii află povestea fiecărui loc străbătut. „Tramvaiul este dotat cu aer condiționat, toaletă, monitoare care expun tot felul de imagini cu istoria orașului. Numărul total de călători care au circulat până acum cu tramvaiul turistic este 963, iar aproximativ 30% sunt turiști din alte țări”, a explicat pentru Express de Banat Nicolae Bitea, directorul Societății de Transport Public Timișoara.

Prețul unui bilet este 15 lei pentru adulți și 5 lei pentru copiii între 7 și 14 ani. Cei sub 7 ani călătoresc gratuit, iar în această sumă este inclusă o băutură răcoritoare. „Ne mai dorim ca până în anul 2021 când Timișoara a fost desemnată Capitală Culturală a Europei să mai avem încă două astfel de tramvaie. Aceasta este strategia și dorința noastră”, a mai spus Nicolae Bitea.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Tramvaiul circulă săptămânal, în zilele de duminică, între orele 12 și 20. Capacitatea acestuia este de 30 de persoane, dar grupurile mari de turiști pot solicita comenzi speciale chiar și cu ghid în limba engleză. Se pot face rezervări în acest sens la numărul de telefon: 0725 234 532.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/