Timișoara va avea din nou un skatepark în zona centrală. Primarul promite că e gata în trei luni

explo 1000x200

Iubitorii de biciclete, role sau skateboard se pot bucura, deoarece Primăria Timişoara a terminat licitația pentru un nou skatepark în Parcul Central, cel despre care Robu a promis că va fi redeschis în luna aprilie. În ceea ce privește strict zona pentru skateri, edilul promite că lucrarea va dura trei luni.


Licitația a fost câștigată de o asociere de firme, Lovrintim și Rogera, cu suma de 1.758.186 de lei fără TVA cost de realizare a proiectului. Pragul stabilit prin proiectul tehnic era de 2.036.090 de lei, fără TVA. În latura Parcului Central dinspre Bulevardul Republicii a existat anterior un skatepark, închis pentru că nu mai era sigur. Autoritățile au avut ceva dificultăți, dar acum se va demara noua lucrare. „Am câștigat în instanță, dar, din păcate, skatepark-ul a rămas neconstruit. Am luat-o de la capăt, am făcut altă licitație”, a spus primarul Nicolae Robu.

Conform contractului, skatepark-ul ar urma să fie gata în trei luni. „Nu mai e mult și veți putea beneficia din nou de acest skatepark”, a promis Robu. În Timișoara mai există un skatepark, dar nu în zona centrală. Inițial făcut în Parcul Pădurice din zona Soarelului, parcul a fost mutat în spatele Sălii „Constantin Jude” (fosta Olimpia), deoarece locuitori din cartierul unde a fost construit inițial s-au plâns de gălăgie.

Sursă foto: tion.ro