Timișoara va avea căldură până la sfârșitul anului. Guvernul a alocat 54 milioane lei pentru Colterm

colterm 2

Timișorenii racordați la Colterm pot sta liniștiți. Până la sfârșitul anului vor avea căldură și apă caldă. Asta după ce Timișoara a primit aproape 54 de milioane lei de la Guvern, bani care vor fi folosiți pentru plata facturilor la gaz.

În sfârșit, Guvernul a decis să sprijine Timișoara din punct de vedere financiar, astfel încât abonații Colterm să aibă căldură în această iarnă. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că orașul a primit 53,8 milioane de lei de la Guvern, iar banii vor fi folosiți pentru plata facturilor la gaz ale societății de termoficare a orașului.

Guvernul a alocat, din fondul de rezervă, peste 310,4 milioane de lei pentru 31 de orașe, care se confruntă cu greutăți în furnizarea agentului termic către cetățeni și instituții din cauza creșterii exponențiale a prețului la gaz. Timișoara a primit aproape 54 de milioane de lei (53,8) pentru compensarea facturilor curente la gaz, bani care vin în completarea eforturilor uriașe pe care le facem de la bugetul local pentru a asigura, zi de zi, apă și căldură în școli, spitale, case, instituții, și ne vor ajunge până la finalul anului. În 2021 am transferat la Colterm deja în jur de 150 de milioane de lei”, a declarat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Potrivit primarului Timișoarei, cu banii primiți de la Guvern se va putea asigura căldură în locuințe și spitale până la sfârșitul anului.

Întreaga sumă primită de la Guvern va fi utilizată exclusiv pentru plata energiei termice până la sfârșitul acestui an astfel încât școlile, spitalele, cetățenii conectați la Colterm să aibă apă caldă și căldură și precizez acest lucru pentru a opri orice alte speculații. Le mulțumesc membrilor Guvernului, care au răspuns solicitărilor noastre, ale primarilor, pentru sprijinul acordat, un gest absolut necesar într-o perioadă de urgență energetică”, a precizat Dominic Fritz.