Timișoara, proiect pentru stoparea poluării din industria modei

reciclare haine
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Anual, tone de textile ajung la gunoi. Industria modei generează 10% din emisiile de gaze cu efect de seră. Un proiect din Timișoara vrea să stopeze poluarea.

Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare lansează un apel public pentru artiștii români interesați de problematica socială și de mediu generată de industria modei.

Prin proiect, artiștii trebuie că creeze o lucrare cu tema „Fashion Trash / Behind FASHION”. Câștigătorul va beneficia de un buget de 8.000 de lei pentru a-și pune în practică lucrarea.

„Vorbim despre un supraconsum de resurse naturale, poluarea apei, emisii de gaze cu efect de seră, cantități uriașe de deșeuri textile. De aceea, ne propunem să creștem vizibilitatea tematicii privind impactul social și de mediu al industriei vestimentare în rândul tinerilor, să atragem atenția asupra fenomenului și să motivăm publicul să opteze pentru soluții sustenabile”, spune Mihaela Vețan, președintele Asociației CRIES.

Apelul pentru producție artistică este organizat în cadrul unui program mai amplu al CRIES. Acesta urmărește dezvoltarea de comportamente de consum responsabil în rândul tinerilor. Ei reprezintă publicul-țintă al lucrării care va rezulta în urma acestui demers, care va fi expusă în Timișoara.

Sunt așteptate propuneri artistice dintr-un spectru larg și nelimitativ: pictură, sculptură (inclusiv modelare 3D virtuală), arte decorative ori new media – artă digitală, animație, artă video, fotografie, performance, happening, artă non-obiectuală, artă conceptuală, instalație interdisciplinară.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Toate detaliile și specificațiile tehnice sunt prezentate în Regulamentul de participare la apelul de producție artistică „Fashion Trash / Behind FASHION”.

Perioada de înscrieri este deschisă până în 10 martie 2024. Aplicația va fi transmisă pe adresa office@cries.ro și va cuprinde o descriere a proiectului care urmează a fi realizat, o machetă / schiță desenată și scanată sau schiță 3D, în funcție de tipul de lucrare propus și un portofoliu al artistului, toate detaliate în regulament.

 

 

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/