Timișoara primește trofeul „Mărul de Aur”, un fel de Oscar pentru turism

piata unirii1
po 1000x100px (3)

Timișoara va primi trofeul „Mărul de Aur” pentru dezvoltarea turismului, în contextul TM2023, considerat echivalentul premiului Oscar din cinematografie.

Un eveniment important va avea loc vineri la Timișoara. Orașul va primi trofeul „Mărul de Aur” din partea Clubului Presei de Turism și Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET). Acest trofeu este echivalentul premiului Oscar din cinematografie.

Președintele FIJET, Tijani Haddad, va oferi trofeul „Mărul de Aur” primarului Dominic Fritz, în semn de recunoaștere a eforturilor municipalității de promovare a Timișoarei ca destinație turistică, pe plan intern și internațional. ​Timișoara va intra astfel în galeria destinațiilor din România premiate cu trofeul „Mărul de Aur”: Bucovina – 1975, Delta Dunării, Mărginimea Sibiului – 2009, Târgu Jiu – 2014 și Oradea – 2019. Considerat echivalentul premiului Oscar din cinematografie, „Mărul de Aur”, „Pomme d’Or” sau „Golden Apple” este acordat unei organizaţii, unui oraş sau unei personalităţi, în semn de recunoaştere a demersurilor pentru promovarea și dezvoltarea turismului”, a informat FIJET.

mar de aur

1000x100 casa brutarului

Primele trofee de acest gen au fost acordate în anul 1971. Atunci au fost recompensate Sicilia, parcul de distracţii Efteling, cu reprezentări ale unor poveşti cu zâne, din Ţările de Jos şi Bokrijk, un complex de parcuri şi muzee, aflat lângă oraşul belgian Genk.

Cele mai recente trofee „Mărul de Aur” au fost acordate de FIJET în toamna anului trecut, orașului Novi Sad (Serbia) și orașului Izmir (Turcia). Din 1971 și până în prezent, FIJET a conferit 69 de astfel de trofee, de mărimi și forme diferite.